REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad prestižiškiausių ralio varžybų dalyvių gretos ateinančiame sezone gerokai keisis. Vakar apie savo sprendimą pasitraukti iš čempionato oficialiai paskelbė bavarų koncernui priklausančio „Mini“ automobilių gamintojo atstovai, o šiandien specializuotuose interneto tinklalapiuose nuvilnijo žinia, kad gamintojų įskaitoje nuo 2013 m. sezono nedalyvaus ir „Ford“.

REKLAMA
REKLAMA

Jarris-Mattis Latvala ir Miikka Anttila (nuotr. SCANPIX)Jarris-Mattis Latvala ir Miikka Anttila (nuotr. SCANPIX)

Nurodomas pasitraukimo priežastys vėlgi tos pačios – sunku ekonominė amerikiečių koncerno situacija. „Kompanijai ir „Ford“ markei bus geriau, jei automobilių gamintojas pasitrauks iš Pasaulio ralio čempionato“, − pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė „Ford of Europe“ viceprezidentas Roelantas de Waardas.

REKLAMA

Kaip pažymi R. de Wardas, toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į kompanijos finansinę padėtį, o „Ford“ pardavimams Europoje pirminiais duomenimis, kritus 19 proc. skirti lėšų tokiam brangiam sportui tiesiog nėra galimybių. „Ford“ vairuotojas, suomis Jaris-Mattis Latvalla šiuo metu užima trečią vietą sezono įskaitoje.

Po pasitraukimo iš Pasaulio ralio čempionato „Ford“ toliau tieks automobilius, variklius ir pavarų dėžes savo partneriui „M-Sport“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų