REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egipto prezidentas Mohamedas Mursis (Mohammed Mursi) sutiko leisti buvusio Hosnio Mubarako (Hosni Mubarak) režimo atstovui generaliniam prokurorui likti savo poste, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

M. Mursio atstovas ir pats generalinis prokuroras Abdelis Maguidas Mahmudas (Abdel Maguid Mahmoud) patvirtino, kad tai buvo nuspręsta per diskusijas sostinėje Kaire.

REKLAMA

A. M. Mahmudas, lydimas teisėjų ir advokatų, grįžo prie savo darbo.

Prezidentas ėmėsi veiksmų prieš generalinį prokurorą po to, kai senojo režimo rėmėjų išteisinimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą. 24 buvusio prezidento H. Mubarako šalininkai, kaltinami dėl protestuotojų puolimo organizavimo per sukilimą pernai, buvo išteisinti. Dėl šio sprendimo Kaire protestavo šimtai žmonių, o penktadienį Musulmonų brolija, kuriai priklauso M. Mursis, taip pat suorganizavo protestus.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį priimtas sprendimas yra didelis pralaimėjimas M. Mursiui, kuris iki šiol siekia sutvirtinti savo valdžią, teigė BBC korespondentas.

Buvęs režimas buvo kritikuojamas dėl to, kad teisėjai ir prokurorai pasiduoda vyriausybės spaudimui. Anot korespondento, šiuo metu vyksta arši kova dėl teisėjų nepriklausomybės nuo naujosios vyriausybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų