REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma suteikti teisę gauti paramą (piniginę socialinę pašalpą) asmenims, gaunantiems išmokas už žemės ūkio veiklą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią Piniginės ir socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

REKLAMA

Pasak jo, projektas parengtas siekiant išvengti atvejų, kai asmuo, gaunantis išmokas už dirbamą žemę, netenka galimybės gauti piniginės socialinės paramos.

„Išmokos už žemę yra skiriamos už praėjusių metų atliktus darbus ir yra skiriamos kompensuoti žemės tvarkymui skirtus kaštus. Jos visada yra mažesnės negu sąnaudos. Tokiu būdu žmogus, gavęs tas išmokas, negali panaudoti jų vartojimo išlaidoms“, – sako Seimo narys J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Seimas pritartų, išmokos už žemės ūkio veiklą nebūtų įskaitomos į visų bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamas skiriant piniginę socialinę paramą.

Šiuo metu Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymas numato, kad, skiriant piniginę socialinę paramą, įskaitomos visų bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens gaunamos pajamos, taip pat ir išmokos už žemės ūkio veiklą.

Pasak J. Razmos, įstatymui įgyvendinti po 2013 metų gali prireikti nežymiai daugiau lėšų socialinėms išmokoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų