REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo pasiryžimą skatinti gamtai draugiškų energijos šaltinių plėtrą Sąjungos TAIP pirmininkas Artūras Zuokas parodė į Darbinius pusryčius su energetikais ir energetikos specialistais atvykęs elektromobiliu. Susitikimo metu buvo pristatyta Sąjungos TAIP programa energetikos srityje.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar egzistuoja paradoksali situacija, nes energetikos ekspertai nustumti į šoną. Jie yra apkaltinti visomis įmanomomis ir neįmanomomis tarnystėmis. Mes visiškai nesutinkame su tuo. Mes norime diskusijose apie energetiką girdėti ekspertų nuomonę“, - susitikimą pradėjo Sąjungos TAIP pirmininkas A.Zuokas.

REKLAMA

Sąjungos TAIP programą pristatė kandidatas į Seimą, Lietuvos energetikos konsultantų asociacijos direktorius Martynas Nagevičius.

„Mes griežtai pasisakome už nacionalinės energetikos strategijos peržiūrėjimą. Jei tauta pasisakys prieš Visagino atominės elektrinės statybas, tuomet valdžia privalo vadovautis šiuo sprendimu“, - kalbėjo M.Nagevičius.

Pasak jo, Sąjungos TAIP energetinė programa pastatyta ant dviejų pagrindinių ašių. Pirma,visapusiškai plėtoti  energijos gamybą iš vietinių atsinaujinančių energijos šaltinių (biokuro, biodujų, atliekų, saulės, geotermikos, vėjo). Tikslas - ne mažiau nei 80 proc. lėšų už energijos išteklius liktų Lietuvos ekonomikoje. Antra, energijos efektyvumo skatinimas. T.y. būtina realiai įgyvendinti daugiabučių namų renovaciją, atsisakant prievartos gyventojams skolintis renovacijai reikalingas lėšas iš bankų. Energetikos ministerija  bus vienintelė atsakinga už būsto programos įgyvendinimą bendradarbiaujant su savivaldybėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų