REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų portalas Balsas.lt sulaukė dingusiuoju laikyto Aleksandro Žilino šeimos narių skambučio, kurie informavo, kad vyras su šeima susisiekė ir jau vyksta namo. Kol kas nėra nėra žinoma, kas nutiko, kad vyras palaikytas dingusiu.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį kartą su 48-erių Aleksandru Žilinu artimieji bendravo praėjusį sekmadienį. Likus dviem valandoms iki skrydžio vyras paskambino žmonai ir pranešė, kad viskas gerai, jis netrukus lips į lėktuvą ir skris Lietuvos link.

REKLAMA

Aleksandr Žilin (Asmeninio archyvo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Aleksandras Žilinas (Asmeninio archyvo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Skrydis turėjo užtrukti, nes vyro laukė du persėdimai. Pirmiausia, jis turėjo nusileisti Frankfurto oro uoste, tada persėsti į kitos skrydžio bendrovės lėktuvą ir nuskristi iki Rygos. Iš ten pakilęs lėktuvas galiausiai turėjo leistis Palangos oro uoste.

Šį pirmadienį pasitikti Palangos oro uoste nusileisti turėjusio vyro atvyko žmona. Moteris sulaukė lėktuvo, bet kartu su kitais keleiviais A. Žilinas nepasirodė. Nerimo atsirado dar daugiau, kai buvo pabandyta susisiekti mobiliuoju telefonu. Paskambinus vyrui buvo pranešta, kad abonentas yra už ryšio zonos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 16.50 val.)

Portalui Balsas.lt pavyko sužinoti, kad informacija, jog dingusio vyro lagaminai sugrįžo į Palangos oro uostą, pasirodė klaidinga. Iš pradžių taip manyta, nes atsirado niekam nepriklausantys lagaminai. Vėliau nustatyta, kad bagažas tiesiog pasimetė ir jis tikrai nepriklauso dingusiam lietuviui.

Taip pat paaiškėjo, kad Interpolas iki šiol nepaskelbė tarptautinės paieškos, nes negavo dokumentų iš Klaipėdos policijos pareigūnų, kurie žmogaus dingimo atvejį užregistravo dar iš ryto. Paskambinus į policiją atsakingi pareigūnai tvirtino, kad dokumentai išsiųsti dar iš ryto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot pareigūnų, pradėjus tyrimą atsirado dar viena problema. Šiuolaikinės technologijos pagal mobilaus telefono IMEI kodą leidžia nustatyti jo buvimo vietą. Tačiau šiuo atveju telefonas buvo išjungtas net tris dienas, todėl to padaryti esą jau nebeįmanoma.

Iš Argentinos išskrido

Balsas.lt šį rytą rašė, kad nesulaukę vyro Lietuvoje artimieji pradėjo skambinti visur, kur tik įmanoma. Argentinos ir Frankfurto oro uostuose jokios informacijos nesuteikta. Argentinoje esančioje Lietuvos ambasadoje pagalbos artimieji taip pat nesulaukė.

REKLAMA

Vieninteliai, kas sutiko kalbėti, tai skrydžio bendrovės atstovai. Jie pranešė, kad jų turimomis žiniomis A. Žilinas išskrido iš Buenos Airių oro uosto. Esą visi keleiviai, kurie turėjo būti lėktuve, jame ir buvo.

Tuo tarpu Frankfurte dingusio asmens pėdsakai pranyko. Neatmesta galimybė, kad vyras galėjo įsėsti į kitos skrydžio bendrovės lėktuvą ir pasiekti Latvijos sostinę, bet iš Rygos oro uosto kol kas jokios informacijos gauti nepavyko. Užklausa šio oro uosto atstovams pateikta. Galbūt „Air Baltic“ atstovai galės patvirtinti, ar A. Žilinas nusileido oro uoste. Informaciją apie tai pateiksime tik sulaukę atsakymo.

REKLAMA

Dingusio vyro sūnus Vladislavas jau kreipėsi į Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus. Jis taip pat susisiekė su Interpolo atstovybe Lietuvoje, su prašymu paskelbti tarptautinę paiešką. Dingęs vyras dirba mechaniku laive. Po kelių mėnesių kelionės laivas atsidūrė prie Buenos Airių krantų. Argentinoje vyras praleido vos dieną.

(Papildyta 14.25 val.)

Dingusio vyro sūnus kreipėsi į užsienio reikalų ministeriją (URM) su prašymu padėti. Jis sulaukė tokio atsakymo: „Atsakydami į Jūsų prašymą, norime paklausti, į kokį LR konsulatą Jūs kreipėtės? Rekomenduojame informacijos pasiteirauti LR ambasadoje Berlyne, ar atstovybė negavo pranešimo apie Jūsų tėvą. Jeigu ambasada pranešimo apie sulaikymą ar nugabenimą į ligoninę negavo, Jums reiktų skubiai raštiškai kreiptis į policijos komisariatą pagal gyvenamąją vietą dėl paieškos per Interpolą.“

Tas šiandien ir buvo padaryta, bet kol kas jokių žinių apie V. Žilino buvimo vietą negauta. URM atstovas Martynas Taujanskas portalui Balsas.lt pasakojo, kad užklausa dėl informacijos apie dingusį asmenį gali būti perduota Lietuvos atstovybei Berlyne tik artimųjų, o ne žurnalistų prašymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų