REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Asmenų paieškos skyriaus (toliau - Kauno apskr. VPK NTV APS) pareigūnai aktyviai bendradarbiauja su kitų šalių teisėsaugos institucijomis. Nuo 2012-01-01 Kauno policijos pareigūnai 27 kartus (2011 m. per tą patį laikotarpį - 24 kartus) vyko į užsienio šalis parsivežti ten sulaikytų  Lietuvos Respublikoje ieškomų asmenų.

2012 m. rugsėjo mėnesio pradžioje Ispanijoje buvo sulaikytas Kauno apskr. VPK NTV APS pareigūnų ieškomas pil. E. G., gim. 1985 m. Minėto asmens paieška Lietuvos Respublikoje buvo paskelbta 2009 m. gegužės mėnesį. Jis kaltinamas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų, t. y. dėl nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau - LR BK) 135 str. 2 d. 8 p. 2008 m. rugsėjo mėnesį jis kartu su bendrininkais Kaune, kelyje Kaunas-Giraitė, važiuodami automobiliu, tyčia sukėlė eismo įvykį, t. y. priverstinai sustabdę ta pačia kryptimi važiavusį automobilį ir nukreipę šaunamąjį ginklą į vairuotoją, sudavė šiam daugybę smūgių beisbolo lazda ir kirviu, tuo nukentėjusiajam padarydami sunkius, pavojingus gyvybei sužalojimus. Kauno policijos pareigūnai, pradėję asmens paiešką, gavo žinių, kad įtariamasis E. G. pasislėpė užsienyje, todėl jo atžvilgiu buvo išduotas Europos arešto orderis. Ispanijoje šiam Lietuvos Respublikos piliečiui buvo pateikti kaltinimai dėl organizuoto nusikalstamumo, t. y. narkotinių medžiagų gabenimo, neteisėto ginklų laikymo ir dokumentų klastojimo. Šioje šalyje atlikus reikalingus procesinius veiksmus, ieškomasis buvo grąžintas (parvežtas) į Lietuvą ir perduotas teisėsaugos pareigūnams.

Ispanijos pareigūnai informavo, kad 2012 m. rugsėjo mėnesio viduryje sulaikė dar vieną Kauno apskr. VPK NTV APS nuo 2000 m. ieškomą pil. E. K., gim. 1970 m., kuris kaltinamas tų pačių metų balandžio mėnesį viename iš V. Krėvės pr. butų įvykdęs žmogžudystę (kaltinamas pagal LR BK 129 str.) Šis asmuo po nusikaltimo taip pat išvyko į Ispaniją ir pasislėpė pas ten gyvenančius artimus giminaičius. Šio asmens paiešką apsunkino tai, kad ieškomasis šioje šalyje prisistatinėdavo savo brolio, kuris gyvena Ispanijoje, duomenimis. Minėtą asmenį pavyko sulaikyti tik perdavus šią informaciją Ispanijos teisėsaugos pareigūnams. Šiuo metu ruošiami dokumentai dėl E. K. perdavimo Lietuvos teisėsaugos pareigūnams.

2012 m. rugsėjo mėnesį Kauno apskr. VPK NTV APS pareigūnai sulaikė  Kauno miesto gyventoją M. R., gim. 1988 m., kuris ieškomas Austrijos teisėsaugos pareigūnų dėl ten įvykdytų automobilių grobimų ir vagysčių iš parduotuvių. Šiuo metu sprendžiama dėl minėto piliečio perdavimo Austrijos teisėsaugos pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų