• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kad ir kaip neįtikėtinai skambėtų, tačiau faktas toks, kad šiais metais pasirodęs Paryžiuje „McLaren“ automobilių gamintojas pirmą kartą dalyvavo tarptautinėje parodoje. Ta proga britai parengė būsimojo superautomobilio P1 konceptą, kuris jau ateinančiais metais turėtų virsti serijiniu modeliu. Egzempliorius, kurį publika matė Prancūzijoje oficialiai įvardinamas kaip dizaino eskizas, tačiau kalbama, kad daugiau nei 95 proc. išorės stiliaus liks nepatikę.

REKLAMA
REKLAMA

„McLaren“ stendas Paryžiuje (nuotr. newspress.co.uk)„McLaren“ stendas Paryžiuje (nuotr. newspress.co.uk)

Britų automobilių gamintojas teigia, kad jo 600 kg prispaudimo jėga bus didžiausia iš visų bendro naudojimo keliams skirtų automobilių ir net penkis kartus didesnė nei kito kompanijos modelio „MP4-12C“. Kėbulo oro pasipriešinimo koeficientas sieks 0,34, rėmas bus pagamintas iš anglies pluošto kompozicinių medžiagų, taip pat iš jų bus sukonstruoti ir kabiną saugantys lankai. Serijinė versija kaip pat turėtų gauti standartiniu valytuvus, taip pat kitaip nei legendiniame F1 superautomobilyje vairas turėtų būti įrengtas kairėje pusėje.

REKLAMA

„McLaren“ vadovas Frankas Stephensonas (nuotr. newspress.co.uk)„McLaren“  dizaino vadovas Frankas Stephensonas (nuotr. newspress.co.uk)

„McLaren P1“ kėbulo paneliai bus gaminami iš anglies pluošto kompozicinių medžiagų, kompanijos atstovų teigimu, bus itin ploni ir suformuoti į didžiulius vientisus skydus. Galinis oro aptakas poziciją automatiškai paslinkdamas atgal galės keisti iki 300 mm lenktynių trasoje ir iki 120 mm bendro naudojimo keliuose.Priešais priekinius P1 ratus įrengtos net dvi juostos, kurios turėtų ne tik padidinti prispaudžiamąją jėgą ir pagerinti aerodinamiką, bet ir padėti išvystyti didesnį maksimalų greitį.

Neoficialiais duomenimis, automobilio kaina sieks maždaug vieną mln. eurų (3,45 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų