REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų Niujorko valstijos prokuratūra pirmadienį padavė ieškinį prieš didžiausio JAV banko „JPMorgan Chase“ padalinį, kaltindama jį apgavus investuotojus 22,5 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Ieškinyje teigiama, kad JAV investicinis bankas „Bear Stearns“, 2008 m. pavasarį atsidūręs ties bankroto riba ir vėliau perimtas banko „JPMorgan Chase“, nuo 2005 iki 2007 m. klaidino savo investuotojus, parduodamas jiems obligacijas, dengtas būsto paskolomis.

REKLAMA

Prokuratūros duomenimis, bankas pirkėjams teikė klaidingus duomenis apie paskolų kokybę. Dėl to asmenys, investavę lėšas į „Bear Stearns“, patyrė apie 22,5 mlrd. dolerių nuostolių, Prokuratūra reikalauja iš „JPMorgan Chase“ kompensuoti nuostolius, „tiesiogiai ar netiesiogiai patirtus dėl sukčiavimo ir klaidinimo“.

Kaip pranešė Niujorko prokuratūra, analogiški ieškiniai gali būti iškelti ir prieš kai kuriuos kitus bankus, piktnaudžiavusius savo įgaliojimais.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „JPMorgan Chase“ atstovo, bankas ketina užginčyti pateiktus kaltinimus teisme ir apgailestavo dėl to, kad prokuratūra iškart nutarė kreiptis į teismą, nesuteikusi bankui galimybės kaltinimus paneigti. Bankas pabrėžė, kad ieškinys susijęs vien tik su „Bear Stearns“ veikla, vykdyta dar prieš „JPMorgan Chase“ pirkimo sandorį 2008 m. gegužę.

„Bear Stearns“ smarkiai nukentėjo nuo kreditavimo krizės, kilusios JAV 2007 metais. Banką įsigijo „JPMorgan Chase“ už 2,3 mlrd. dolerių, aktyviai tarpininkaujant JAV valdžiai. Bankas buvo pertvarkytas į vieną iš „JPMorgan Chase“ padalinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų