REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečių reikalavimui sustoti nepaklusęs ir nuo jų automobiliu bandęs pasprukti marijampolietis užsidirbo pusketvirto tūkstančio litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai netoli Lazdijų rajono Varviškės kaimo patikrinimui stabdė automobilį „Renault Espace“. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

REKLAMA

Vienatūrio vairuotojas nepakluso uniformuotų pasieniečių nurodymui, pralėkė pro šalikelėje stovėjusį jų visureigį ir žvykeliu nurūko Varviškės link. VSAT pasieniečiai šoko į savo visureigį ir pradėjo važiuoti pavymui bėgliui. Šis toli nenuvažiavo – maždaug už 100 metrų sustabdė „Renault Espace“, iš jo iššoko ir pasislėpė čia pat augančiame miške.

Automobilyje buvo išimtos visos sėdynės, išskyrus vairuotojo. Neretai taip paruoštais automobiliais planuojama gabenti kontrabandinių rūkalų dėžes.

REKLAMA
REKLAMA

Į šią vietą atvykus pastiprinimui iš Kapčiamiesčio užkardos bei joje tarnaujančiam kinologui su šunimi, buvo pradėta bėglio paieška. Maždaug po pusvalandčio pasišalinęs vairuotojas buvo sulaikytas netoli Varviškės kaimo. Paaiškėjo, kad tai – 21-erių Marijampolės gyventojas.

VSAT pareigūnai patikrino visas netoliese su Baltarusija einančios sienos prieigas, tačiau nei jos pažeidimo, nei kontrabandos gabenimo požymių nebuvo rasta.

Už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pasieniečiai marijampoliečiui skyrė administracinę 3500 litų baudą.

Vyras nėra „Renault Espace“ savininkas. Išsiaiškinta, kad automobilis yra išregistruotas ir per nustatytą laiką nepriregistruotas. Todėl vienatūris sulaikytas ir saugomas Lazdijų rinktinėje. Jis bus grąžintas savininkui.

Marijampolietį pasieniečiai po apklausos paleido.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų