• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę „Google“ įveikė gana svarbų barjerą, populiarinant bepiločių automobilių projektą. Kalifornijos valstijos (JAV) gubernatorius Jerry Brownas pasirašė įstatymo projektą SB 1298, kuris aprašo taisykles ir saugumo standartais, susijusiais su bepiločių automobilių testavimu ir eksploatavimu, praneša portalas CNet.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai kaip ir Nevados valstijoje priimtame projekte, naujame dokumente nurodyta, jog bepiločiame automobilyje privalomas vairuotojo buvimas. Pastarasis galėtų perimti transporto priemonės valdymą į savo rankas, jei tik kiltų kokių nors nenumatytų situacijų. Taip pat kalbama, jog šiuo metu autonominiai automobiliai šioje valstijoje gali būti naudojami tik testavimo tikslais, kadangi reikės daugiau laiko būtiniems standartams patvirtinti, kurie susiję su pastarojo transporto priemonės tipo naudojimo saugumu.

Spaudos konferencijoje, skirtoje atitinkamo įstatymo projekto pasirašymui, dalyvavo ir korporacijos „Google“ įkūrėjas bei vykdomasis direktorius Sergey'us Brinas, kuriam žurnalistai uždavė klausimą, kada gi bepilotis automobilis taps prieinamas eiliniam vartotojui. S. Brinas pareiškė, jog laikui suskaičiuoti užteks vienos rankos pirštų – tai yra, penkerių metų užteks tam, kad autonominiai automobiliai būtų pradėti gaminti serijiniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų