• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi Ukrainos premjerė ir dabartinė opozicijos lyderė Julija Tymošenko atlieka septynerių metų laisvės atėmimo bausmę, bet neseniai internete išplatintame vaizdo įraše ji ragina žmones „nuversti V. Janukovyčiaus mafiją“, mat dabartinė šalies valdžia visai nekreipia dėmesio į šalies gyventojų teises ir interesus, rašo Newsru.ua.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu kreiptis į visus žmones: jeigu dabar nesuprantate, kad Ukrainą valdo nusikaltėlis, kad Ukraina yra valdoma mafijos, tuomet niekas jūsų neapgins nuo to, kas nutiks šalyje, kuriai vadovaus V. Janukovyčius“, – buvusi šalies ministrė pirmininkė sakė filmuotame kreipimesi. Įrašas paskelbtas jos partijos „Tėvynė“ interneto tinklapyje.

REKLAMA

Vaizdo įrašas veikiausiai nufilmuotas mobiliuoju telefonu ir tai galėjo būti padaryta dar tada, kai politikė buvo gydoma ligoninėje. Vaizdo siužete J. Tymošenko vilki baltą palaidinę ir džinus, plaukai tvarkingai sušukuoti. Iš vaizdo medžiagos matyti, kad patalpoje yra vyras ir moteris, bet jų veidai pridengti.

Garsiausia Ukrainos kalinė negaili aštrių žodžių ir kaltinimų dabartiniam šalies vadovui ir teigia, kad šis veikia išvien su mafija, šalyje itin didelė korupcija ir pati valdžia šiurkščiai pažeidžia piliečių teises. Politikė V. Janukovyčių kaltina fiziniu ir psichologiniu smurtu bei kviečia žmones sukilti ir nuversti dabartinę valdžią.

Ukrainoje rinkimai į parlamentą numatyti spalio 28 dieną. V. Janukovyčiaus vadovaujama Regionų partija kovos, kad išlaikytų esamą daugumą Ukrainos Aukščiausioje Radoje.

J. Tymošenko 2011 metų spalį dėl piktnaudžiavimo valdžia buvo nuteista septynerius metus kalėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų