REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) griežtu perspėjimu paragino Iraną diplomatinėmis priemonėmis spręsti ginčą dėl šalies branduolinės programos.

REKLAMA
REKLAMA

Laikas tam „nėra neribotas“, pareiškė B. Obama, antradienį sakydamas kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke. „Jungtinės Valstijos darys tai, ką privalo, kad sutrukdytų Iranui pasigaminti branduolinį ginklą“, - pabrėžė jis.

REKLAMA

Branduolinį ginklą turintis Iranas grasintų Izraeliui sunaikinimu, sukeltų nesaugumą Persijos įlankos šalyse ir sukeltų grėsmę pasaulio ekonomikos stabilumui, toliau kalbėjo prezidentas. Šalis esą iki šiol neišnaudojo savo galimybių pademonstruoti, kad jos branduolinė programa yra taiki.

B. Obama savo kalboje taip pat smerkė pastarąją antiamerikietiško smurto bangą Artimuosiuose Rytuose, pareikalavusią daugybės žmonių gyvybių. „Nėra žodžių, kuriais būtų galima atsiprašyti už nekaltų žmonių žūtį, - sakė jis. - Nėra filmo, kuris pateisintų išpuolį prieš ambasadą“. Čia prezidentas turėjo omenyje ataką prieš JAV konsulatą Libijos Bengazio mieste, per kurią žuvo JAV ambasadorius.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama ataką prieš konsulatą pavadino išpuoliu prieš Ameriką. JAV ambasadoriaus Kriso Stivenso (Chris Stevens) nužudymas esą taip pat yra ataka prieš Jungtinių Tautų idealus, kuriais remiantis, žmonės savo nesutarimus turi spręsti taikiai. „Šiandien mes turime pareikšti, kad smurtas ir netolerancija neturi erdvės mūsų Jungtinėse Tautose“, - pažymėjo JAV vadovas.

JAV sukurtą antiislamišką filmą, sukėlusį protestus arabų pasaulyje, B. Obama pavadino „įžeidimu ne tik musulmonams, bet ir amerikiečiams“. JAV, anot jo, priima bet kokios rasės ir religijos žmones. „Mes suprantame, kodėl žmonės jaučiasi įžeisti filmo, nes tarp jų yra milijonai mūsų piliečių“, - kalbėjo B. Obama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų