REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jei šį tekstą skaitote sėdėdami biure kėdėje prie darbinio kompiuterio, tikriausiai jau esate susidūrę su vienokiomis ar kitokiomis sėdimo darbo sukeltomis sveikatos problemomis.

REKLAMA
REKLAMA

Statistiniai duomenys liudija, kad biurų darbuotojai apie 90 proc. viso darbo dienos laiko praleidžia sėdėdami savo kėdėje. Be kompiuterizuotos darbo vietos neįmanoma įsivaizduoti šiuolaikinių įmonių ir organizacijų biurų, tačiau sėdimo darbo plitimas susijęs su vis dažnėjančiais nejudraus gyvenimo būdo keliamais sveikatos sutrikimais, tarp kurių dažniausi – nuolat pasikartojantys nugaros, kaklo ir juosmens skausmai, stuburo iškrypimas, mažėjantis raiščių elastingumas ir kt.

REKLAMA

Nors medikai ragina biurų darbuotojus mankštintis per darbo pertraukėles ar neatsitraukus iš darbo vietos, daugelis į tokius patarimus numoja ranka ir tikisi atsigriebti sporto klube ar sportuodami gamtoje. Tačiau 8 valandos, kasdien praleistos biuro kėdėje, vis tiek atsiliepia net ir reguliariai sportuojančių savijautai.

Viena iš galimų išeičių nenorintiems „nusisėdėti“ gali būti specialūs treniruokliai, skirti naudoti darbo vietoje. Vienas naujausių – „OfficeGym“, kurį naudoti Vokietijoje neseniai sankcionavo Pietų Vokietijos osteopatijos asociacija. „OfficeGym“ tinka naudoti visose darbo vietose, kur tik yra biuro kėdės su atlošais.  Treniruokliui pritvirtinti pakanka 30 x 60 cm atlošo ploto. „Velco“ tvirtinimo juostomis prie kėdės pritvirtintas „OfficeGym“ leidžia mankštintis rankom skirtais tempimo lynais, kurių apkrovą galima reguliuoti.

Skelbiama, kad su „OfficeGym“ galima atlikti visą eilę pratimų krūtinės, pečių, rankų ir nugaros raumenims stiprinti. Pratimų įvairovę galima dar labiau padidinti pakeitus treniruoklio tvirtinimo padėtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų