• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė tris į Lietuvą nelegaliai patekusius čečėnų tautybės Rusijos piliečius. Juos į Lenkiją automobiliu gabeno sulaikytųjų tėvynainis.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija, Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Marijampolė - Suvalkai, vykdė nelegalios migracijos prevencijos bei kontrolės pasienio ruože priemonę.

REKLAMA

Patikrinimui pasieniečiai sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Mercedes Benz“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo čečėnų tautybės Rusijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lenkijoje. Kalvarijos užkardos pareigūnus labiau sudomino trys automobilio keleiviai. Nustatyta, kad tai irgi čečėnų tautybės Rusijos piliečiai, 22-ejų, 24-erių ir 55-erių. Jie turėjo pasus, kuriuose nebuvo nei Šengeno vizų, nei teisėtą patekimą į Lietuvą liudijančių spaudų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais duomenimis, čečėnai į šalį galėjo nelegaliai atvykti iš Baltarusijos.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tris automobilio keleivius pasieniečiai uždarė į areštinę. Tvarkingus dokumentus turėjusį vairuotoją VSAT pareigūnai paleido, tačiau jo „Mercedes Benz“ kol kas saugomas VSAT Lazdijų rinktinėje.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų