REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pramonininkų konfederacija pirmadienį surengtame kasmetiniame Verslo forume pristatė visuomenei savo artimiausių darbų programą bei išdėstė verslo visuomenės pageidavimus, siūlymus bei lūkesčius politikams, besiruošiantiems Seimo rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA

Anot LPK prezidento Roberto Dargio, „siekiant, kad iššūkiai nevirstų įsisenėjusiomis problemomis, būtini konkretūs veiksmai, atliekami vadovaujantis pažangiausių Europos valstybių nusistatytu principu – ekonominė politika turi tapti šalies politikos ašimi“.

REKLAMA

Kalbėdami LPK verslo forume, svečiai – valdančiųjų partijų ir opozicijos atstovai – verslininkų parengtuose siūlymuose išgirdo skirtingus dalykus. Vieni juose įžvelgė raginimą tęsti pradėtus darbus, kiti – siūlymą daug ką keisti iš esmės.

Valdantieji: svarbiausia tęstinumas

Kalbėdamas tradiciniame Verslo forume, kurį pirmadienį surengė Lietuvos pramonininkų konfederacija, pristačiusi verslo visuomenės lūkesčius rinkimuose dalyvaujančioms politinėms partijoms, baigiančios darbą vyriausybės vadovas Andrius Kubilius sakė, kad vienas iš svarbiausių dalykų – tęstinumas.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime susitarti ne tik dėl to, ką reikia daryti, bet ir dėl to, ko nereikia daryti“, – sakė Andrius Kubilius. Anot jo, energetikoje svarbu nuosekliai tęsti pradėtus darbus ir taip suteikti pigiausias paslaugas.

„Jeigu mes dabar nepasirūpinsime pigiausia energijos generacija, tos galimybės vėliau gali ir nebūti“, – gindamas savo vadovaujamos vyriausybės įgyvendinamus energetinius projektus sakė A. Kubilius.

Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis, LPK  siūlymų paketą pavadinęs Lietuvos politiko pasu, sakė, kad pasiūlymai „orientuoti į tai, kad mūsų šalies ekonomika augtų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot LiCS atstovo Raimondo Palaičio, LPK programoje jie pasigedo konkretesnio požiūrio į atominę elektrinę. „Tęstinumą ne tik deklaruokime, bet ir siekime, kad jis būtų“, – sakė R. Palaitis. Jis nuomone, „kad išvažiavusiems žmonėms Lietuva dar rūpėtų“, reikia įteisinti balsavimą internetu ir galimybę turėti dvigubą pilietybę.

Opozicija: jei reformos bus, jos bus „išdiskutuotos“

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius pabrėžė, kad nepamatuotų pažadų būtų mažiau, jeigu valdžios struktūrose dirbtų kompetentingi žmonės, kurie periodiškai atsiskaitytų visuomenei, ką nuveikė.

REKLAMA

„Tu iškėlei prioritetus, praėjo metai, ir atsiskaityk, kokie yra rezultatai“, – sakė A. Butkevičius.

Jis pasigedo susikalbėjimo tarp verslo ir profesinių rengimo centrų bei pabrėžė, kad tai ne tik planavimo klaidos, bet ir neefektyvaus viešųjų finansų panaudojimo pavyzdys.

„Jeigu bus kalbama apie mokesčių reformą, ji turės būti sisteminė ir pakeitimai bus daromi tik po ilgų debatų“, – ramino verslininkus socialdemokratų lyderis.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas pabrėžė, kad pirmiausia reikia galvoti apie valstybę ir žmones, kuriems reikia kurti darbo vietas. „Puikiai turime suprasti, kad aukštosios technologijos sukurs daug pridėtinės vertės, bet daug darbo vietų tai nesukurs“, – sakė jis pabrėžęs, kad reikia  neužmiršti lengvosios ir baldų pramonės bei  kitų ūkio šakų, kur mes esame tradiciškai stiprūs.

REKLAMA

„Energetika – valstybės ateities reikalas, ji turi būti ne tik nepriklausoma, bet ir konkurencinga“, – sakė V. Uspaskichas Verslo forumo dalyviams ir pridūrė, kad kol kas Lietuva neturi atsakymų į daugelį su atomine energetika susijusių klausimų.

Didėjanti socialinė atskirtis gresia socialiniu sprogimu

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas Valentinas Mazuronis atkreipė dėmesį, kad LPK parengtus pasiūlymus įvairių partijų atstovai suprato skirtingai: „A. Kubilius mato tęstinumą, o kiti mato, kad kone viską reikia keisti“, – sakė jis.

Anot V. Mazuronio, „svarbiausia ir didžiausia problema – kad Lietuva iš tiesų išsivaikšto, o tie, kurie lieka, sensta“, todėl jokia globali Lietuva esą padėties nepagerins. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad socialinė atskirtis vieną kartą gali tapti socialiniu sprogimu, todėl verslas taip pat turi galvoti, kaip ją mažinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų