REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusilenkti branduoliniam milžinui prie Baltijos rusai Lietuvą įtikinėja ir gražiuoju, ir pareikšdami, kad mūsų šalies energetinė nepriklausomybė tėra mitas. Tai užvakar išgirdo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Apsilankę Baltijos atominės elektrinės (AE) statybvietėje įsitikinome, kad Rusija nesėdi sudėjusi rankų ir yra užsimojusi aplenkti Lietuvą.

REKLAMA

Kaliningrado srityje, maždaug 10 kilometrų nuo Lietuvos valstybės sienos, verda darbas. Pirmąjį Baltijos AE bloką ketinama paleisti 2017 metais. Visagino AE, jei viskas sklandžiai vyks, statybos turėtų būti baigtos ne anksčiau kaip 2020-aisiais.

Bet ir Rusija turi galvosūkių: kaip parduoti perteklinę energiją, kurios neišvengiamai atsiras, kai vienintelė jungtis su Vakarais, vaizdžiai tariant, tėra du laidai?

Į Kaliningradą atvykusius Lietuvos žurnalistus AE statybos užsakovo – koncerno „Rosatom“ – atstovai beveik primygtinai ragino spausti mūsų šalies Vyriausybę, kad ji nebesispyriotų, surengtų viešuosius svarstymus dėl statomos Baltijos AE poveikio aplinkai.

Bet racionalius rusų argumentus atmiešė irzlūs pareiškimai, kad energetinė nepriklausomybė esą tik lietuvių politikų svaičiojimai, labiausiai kenkiantys pačiai Lietuvai, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų