• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš keturių Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovės pavaduotojų Zhu Minas antradienį sakė, kad euro zonos skolų krizė dar toli gražu nesibaigė ir kad Europa turi ir toliau tikėti bendros valiutos ateitimi, informuoja CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš esmės manau, kad krizė dar nesibaigė. Dabar ji įpusėjusi, ir mums dar yra ką nuveikti, tačiau judame teisinga linkme, o tai labai svarbu. Turėtume tikėti ir turėtume tikėti euru“, - Pasaulio ekonomikos forumo renginyje Kinijoje sakė Zhu Minas.

REKLAMA

Europos skolų krizė tęsiasi jau daugiau nei trejus metus, o dauguma investuotojų mano, kad euro zonos ekonomika šiemet nugrims į recesiją.

„Europos krizė turi didelį poveikį pasaulio ekonomikai“, - kalbėjo TVF atstovas ir pridūrė, kad TVF prognozuoja, jog pagilėjus nuosmukiui Europoje ekonominis aktyvumas JAV ir Japonijoje smuktų 1,5-2,0 proc., o Kinijoje - 1 proc.

Poveikis Azijos prekybai taip pat gali būti labai skaudus, nes Europa nuperka maždaug vieną trečdalį regiono eksporto.

REKLAMA
REKLAMA

Zhu Minas pabrėžė, kad svarbu tikėti Europos pajėgumu išspręsti savo problemas, ir paragino likusį pasaulį paremti pastangas, kurių imamasi norit skatinti ekonomikos augimą.

Be to, jis sakė, kad TVF remia Europos centrinio banko (ECB) planuojamas priemones, skirtas skatinti euro zonos ekonomikos stabilumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų