REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija paragino likusias Europos Sąjungos (ES) valstybes nares skirti naujas sankcijas Iranui dėl branduolinės programos, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos užsienio reikalų ministras Gvidas Vestervelė (Guido Westerwelle) sakė, kad Iranas per derybas neparodė „konstruktyvių ketinimų“ ir kad reikia skubiai imtis veiksmų. Po neoficialaus susitikimo Kipre jam pritarė ir Prancūzijos užsienio reikalų ministras Lorenas Fabiu (Laurent Fabius) bei Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Viljamas Heigas (William Hague).

REKLAMA

Iranui dėl branduolinės programos jau taikoma daugybė sankcijų. JAV ir ES įtaria, kad Iranas kuria branduolinį ginklą, tačiau Teheranas tvirtina, kad branduolinė programa taiki.

Po trišalio susitikimo Patose (Kipras), kur vyko neoficialus ES užsienio reikalų ministrų susitikimas, G. Vestervelė sakė, kad reikia naujų sankcijų.

„Jei jie (Iranas) negrįš prie derybų stalo, tuomet tikriausiai reikėtų žengti kitą žingsnį. To imtis reikia ne kitais metais, mes kalbame apie ateinančias savaites“, - naujienų agentūrai „Reuters“ sakė Vokietijos diplomatijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos ministras V. Heigas sakė, kad nuo liepos mėnesio taikomas draudimas importuoti Irano naftą į ES turėjo „didelį poveikį“. Jis pridūrė, kad reikia didinti Iranui daromą spaudimą bei griežtinti ir plėsti sankcijas.

Prancūzijos ministras L. Fabiu pritarė, kad diplomatai atsidūrė aklavietėje ir sakė, kad ministrai per ateinančias savaites aptars galimas griežtesnes sankcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų