REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį sekmadienį, rugsėjo 9 dieną, sostinėje startuos viena didžiausių lengvosios atletikos švenčių Lietuvoje – „Danske“ banko Vilniaus maratonas. Kasmetiniame, jau devintą kartą vykstančiame maratone laukiamas rekordinis skaičiaus dalyvių – į sostinės gatves išbėgs per 4 tūkst. bėgikų iš trisdešimt pasaulio šalių. Patyrę sportininkai ir entuziastai savo jėgas išmėgins net septyniose skirtingose trasose.

REKLAMA
REKLAMA

„Danske“ banko Vilniaus maratone kiekvienas galės mesti iššūkį sau – pagal savo jėgas bėgti vieną iš maratono distancijų. Čia galima siekti asmeninio rekordo arba bendro tikslo su draugais ar kolegomis komandinėse rungtyse. Maratone laukiama visų amžiaus grupių bėgikų bei miestiečių ir sostinės svečių, atėjusių palaikyti artimųjų bei dalyvauti šeimoms skirtose rungtyse“, – sakė Všį „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

REKLAMA

„Danske“ banko Vilniaus maratono startas bus duotas sekmadienį, 9.30 val. T. Vrublevskio gatvėje, šalia Katedros aikštės. Pirmieji varžytis bus kviečiami ištvermingiausi lengvosios atletikos mėgėjai bei profesionalai, dalyvaujantys 42 km maratono, pusės maratono – 21 km bei ketvirčio maratono 10,5 km bėgime. Tuo pačiu metu savo jėgas galės išmėginti ir Lietuvos pašto estafetės dalyviai, kurie meistriškumą ir komandinę dvasią įrodys kartu su draugais ar kolegomis dalyvaudami 4x10,5 km maratono rungtyje. Beje, maratone įvairiose rungtyse besivaržančių įmonių komandų laukia specialus prizas – žurnalo „Valstybė“ taurė.

REKLAMA
REKLAMA

„Aktyvus laisvalaikio leidimo būdas, savo jėgų išbandymas, komandinė dvasia ir draugiškumas varžantis – visa tai apibūdina Vilniaus maratoną. Šiais metais jis pirmą kartą vadinamas „Danske“ banko Vilniaus maratonu. Suteikdami savo vardą, norėjome prisidėti prie vienos didžiausių ir gražiausių Vilniaus švenčių ir sukurti įsimintiną įvykį atletams bei skatinti aktyvų miestiečių gyvenimo būdą“, – sakė „Danske“ banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas, kuris maratone dalyvaus su visa šeima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug šurmulio ir žiūrovų palaikymo maratone sulauks šeimoms ir draugams skirtos komandinės rungtys. Jaunuosius bėgikus pakvies į trasą „UNICEF“ vardo 1 km distancijos bėgimas, o tėvai su mažiausiomis atžalomis galės smagiai parungtyniauti 1 km stumiant vaikų vežimėlius. Ištvermingesni bėgikai jėgas išbandys 4,2 km „RIMI Šeimos“ bėgime. Šioje trasoje vyks ir specialus „Mokyklų bėgimas“. Jame laukiama virš tūkstančio moksleivių, kurių komandos varžysis tiek fiziniu pasirengimu, tiek ir šauniausiais pasirodymais.

REKLAMA

„RIMI  skiria didelį dėmesį sveikam gyvenimo būdui ir pirmiausiai orientuojasi į šeimas – esame tikri, kad čia slypi šalies potencialas ir ateitis. Maratonas apjungia abi šias kryptis, todėl neturėjome jokių dvejonių prisijungti prie šios gražios ir aktyvios iniciatyvos. Tai puiki galimybė mūsų darbuotojams susitikti su klientais kitokioje aplinkoje, kurti RIMI bendruomenę, kurią maratone mes simboliškai pavadinome „RIMI Šeima“. Neabejoju, kad kiekvienas, įveikęs specialią „RIMI Šeimos“ trasą, lyg tikroje šeimoje drauge išgyvens džiaugsmo akimirkas“, – sakė „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Christian Wijkstrom, kuris pats yra patyręs bėgikas ir šiame maratone bėgs ilgiausią, 42 km trasą.

REKLAMA

„Danske“ banko Vilniaus maratone laukiama per 4 tūkst. dalyvių – iš jų 1 tūkst. moterų. Daugiausiai, kone pusę visų maratono dalyvių – vilniečiai. Tarp svečių iš užsienio didžiausias skaičius atvyks iš Italijos (48 dalyviai) bei kaimyninių šalių – Suomijos (17 dalyvių), Lenkijos (15 dalyvių), Rusijos (13 dalyvių), Latvijos (12 dalyvių). Sostinės gatvėse savo jėgas išmėgins ir svečiai iš tolimosios Brazilijos, Naujosios Zelandijos, Tailando.

Tarptautinis „Danske“ banko Vilniaus maratonas pasitiks nuo ankstaus ryto – Gedimino prospekte šurmuliuos sporto mugė ir gyvos muzikos koncertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi „Danske“ banko Vilniaus maratono septynių rungčių dalyviai kirtę finišo liniją bus apdovanoti proginiais atminimo medaliais. Prizininkams bus įteikti diplomai, specialios taurės ir rėmėjų dovanos, o maratono distancijos (42 km) nugalėtojams – ir piniginiai prizai. Beje, visi maratono distancijos dalyviai gaus specialius „Adidas“ marškinėlius.

Į visas „Danske“ banko Vilniaus maratono rungtis būtina išankstinė registracija. Registruotis galima svetainėje www.vilniausmaratonas.lt iki rugsėjo 7 d. arba varžybų dieną Gedimino prospekte, organizatorių palapinėje.

REKLAMA

„Danske“ banko Vilniaus maratono programa:

09.20 – Vilniaus maratono atidarymas

09.30 – Maratono, pusės maratono, ketvirčio maratono ir Lietuvos pašto estafetės startas

14.30 – „UNICEF“ bėgimo startas

15.00 – Šeimyninio vežimėlių maratono startas

15.30 – „Rimi šeimos“ bėgimo startas

Visų rungčių startas startas ir finišas – T.Vrublevskio gatvėje (šalia Katedros aikštės).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų