REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Istorinio draustinio Izraelyje lankytojams siūloma nauja pramoga – kelionė asiliukais. Ji leistų pasijusti kaip Biblijoje aprašytais laikais, jeigu ant asiliuko kaklo nebūtų įtaisytas kompiuteris, praneša LRT Televizijos naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitis ir dabartis puikiai dera kelionėje po istorinį draustinį pietų Galilėjoje. Turistai po Šventajame Rašte aprašytą kraštovaizdį keliauja apsivilkę senoviniais drabužiais. Per trumpą kelionę, kuri prasideda Nazarete, atkuriamos kasdienio gyvenimo scenos senovėje – kaip žmonės tuomet kepė duoną, spaudė aliejų iš alyvuogių.

REKLAMA

Bet per visą kelionę jie gali ir laisvai naudotis bevieliu internetu, čia pat viską sužinoti, pvz., apie savo transporto priemonę.

Asilas – darbinis gyvulys, jis naudojamas jau penkis tūkstančius metų. Pasaulyje yra daugiau negu 40 mln. asilų, tačiau šie – išskirtiniai, ant jų kaklo – maišeliai su bevieliais kompiuteriais“, – stebisi turistas iš JAV Peteris Scherras.

Tokia kelione, per kurią bandoma suartinti senovę ir dabartį, organizatoriai tikisi labiau sudominti jaunimą senovės Galilėjos gyvenimu. Juk smagu taip keliauti ir čia pat siųsti nuotraukas draugams.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai lyg koks šiuolaikinis sindromas – žmonės nuolat turi jaustis pasaulio dalimi. Mes pirmiausia pagalvojome apie paauglius, jie gali nusifotografuoti ir čia pat siųsti nuotraukas į „Facebook“, – samprotauja kelionės organizatorius Menanchemas Goldbergas.

„Nuostabu būti toli, bet turėti tokį ryšį. Siųsti nuotraukas, pasakoti, ką išgyveni. Kitur nėra tokių galimybių“, – džiaugiasi turistė iš JAV Judie Scherr.

Tokios galimybės turistus vilioja – nors kelionės rengiamos neseniai, paraiškų daugybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų