REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą atlikto tyrimo duomenimis, tik mažiau kaip 1 proc. Lietuvos didmiesčių gyventojų mokyklines prekes perka internetu. Specialistai teigia, kad lietuviai neišnaudoja puikios galimybės greitai ir patogiai apsipirkti.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 18–30 dienomis buvo apklausta 500 Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų, turinčių mokyklinio amžiaus vaikų. Paaiškėjo, kad vos 0,8 proc. apklausos dalyvių mokyklines prekes perka internetu.

REKLAMA

„Nors internetinės prekybos mastai Lietuvoje pastaruoju metu auga, į mokyklinių prekių pirkimą internetu lietuviai vis dar žiūri atsargiai. Manome, kad toks atsargumas yra gerokai perdėtas, nes šios kategorijos prekių pirkėjus įstatymai saugo ne ką mažiau kaip bet kurios kitos, o žmonės tiesiog praranda galimybę savo vaiką mokyklai parengti greitai ir patogiai“,- sako biuro ir mokykliniais reikmenimis prekiaujančios bendrovės „Officeday“ rinkodaros vadovė Aušra Kazanavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, apsipirkimas internetu yra paprastas, patogus ir, svarbiausia, saugus būdas, kadangi apmokėjimas vyksta per el. bankininkystės sistemą. Apsipirkti internetu galima bet kuriuo metu, net ir tada, kai parduotuvės jau uždarytos, kas ypač tikslinga tiems, kurie nespėjo mokyklinių prekių įsigyti anksčiau ir nenori paskutinėmis mėnesio dienomis vargti spūstyse prie prekių. Mokyklines priemones pirkėjai gaus jau kitą dieną, nes prekės pristatomos tiesiai į namus per vieną parą nuo užsakymo pateikimo. Be to, el. parduotuvėse dažniausiai pateikiamas visas asortimentas, nepaisant to, ar prekė tuo metu yra parduotuvės lentynoje, ar ji jau tą dieną išpirkta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dažnai pirkti internetu būna ne tik patogiau, bet ir pigiau. Perkant el. parduotuvėje ir pasinaudojus bendrovės siūlomu nuolaidos kodu tas pats mokyklinių prekių krepšelis gali kainuoti net iki 20 proc. pigiau, o kur dar sutaupytas laikas ir kuras,“ – pastebi A. Kazanavičienė.

Tyrimo duomenimis, didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai dažniausiai mokyklines prekes perka prekybos centruose (73 proc.) ir specializuotose kanceliarinių prekių parduotuvėse (47 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų