REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Lenkija dažnai laikoma itin konservatyvia ir pabrėžtinai katalikiška šalimi, klysta manantys, kad šios šalies visuomenė ignoruoja seksualinių mažumų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai interneto platybėse užvirė arši diskusija apie tai, kaip seksualinių mažumų situacija atrodo kaimyninėje Lenkijoje. Tiesa, į tą vaizdelį galima žvilgtelėti visiems pageidaujantiems, nes portale homiki.pl pateikiama išsami seksualinių mažumų raidos istorija, daug dėmesio skiriama teisiniams dokumentams, surinktas periodinių leidinių tekstų archyvas.

REKLAMA

Tinklalapio pavadinimas pakurstė aštrias diskusijas, ar tai nėra eilinė parodija, bet netrukus šios abejonės buvo išsklaidytos.

Taiklus pavadinimas ir rimtas turinys

Įdomu tai, kad pats tinklalapio dizainas neprigrūstas seksualinių mažumų simboliais laikomų vaivorykštinių atributų ir iš pirmo žvilgsnio sudaro įspūdį, kad lankomas labai solidaus turinio tinklalapis. Virtualioje erdvėje tinklalapio turinį ir pavadinimą aptarinėjantys komentatoriais neslepia, kad šiuo atveju pasirinktas labai taiklus pavadinimas, o pats puslapio turinys rodo, skaitytojas ir siunčiama žinia yra rimti.

REKLAMA
REKLAMA

Vieno garsaus Lietuvos advokato žodžiais tariant: „Tokia Lenkijos homoseksualų viešoji raiška tik parodo, jog tiek homoseksualai, tiek ir visuomenė Lenkijoj sveikesnė, bent kiek tai liečia šią tematiką.“

Ką turi lietuviai?

Žinomo tinklaraščio Zeppelinus autorius savo socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje sveikina lenkus už išradingumą ir siūlo lietuviams iš jų pasimokyti: „Negi mūsiškių gėjų humoro jausmas prastesnis? Juk Homikai.lt – puikus pavadinimas kad ir Tolerantiško jaunimo asociacijos puslapiui. Nors sprendžiant iš tų homoseksualizmo plėtros aktyvistų, kurie reiškiasi viešojoje erdvėje, su humoro jausmu pas juos tikrai ne kas....“

Lietuvoje taip pat veikia keletas oficialių seksualinėms mažumoms skirtų tinklalapių, tiesa, turinio ir vizualine prasme šie labiau primena pramoginių temų tinklalapius, o ir savo istoriją Lietuvoje gėjai ir lesbietės skaičiuoja nuo 1993 metų, kuomet atsirado pirmosios dabartinės Lietuvos gėjų ir lesbiečių lygos organizacijos užuomazgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų