• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

P. Korėjos elektronikos milžinė „Samsung Electronics“, „DigiTimes“ teigimu, užima 45 % Europos išmaniųjų telefonų rinkos ir lenkia tokius gerai žinomus prekės ženklus, kaip, pavyzdžiui, „Nokia“. Pasaulinė „Samsung“ šios rinkos dalis ne tokia žymi ir sudaro 30 %. Lyderystė Europos rinkos „Samsung“ atiteko po to, kai II ketvirtyje debiutavo jos išmanusis telefonas – flagmanas „Galaxy S III“. Be to, kompanija tapo lydere kiekvienoje kainų kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu metu operacinės sistemos „Android“, kuri įdiegta daugumoje „Samsung“ telefonų, rinkos dalis Europoje pasiekė 65 %, o JAV šis rodiklis vis tik susitraukė. Ši programinė platforma didžiausią populiarumą pasiekė Anglijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir Ispanijoje. Visose rinkose, kur pirmauja „Android“, jos dalis sudaro ne mažiau kaip 50%.

REKLAMA

„Samsung“ rinkos plėtra gana glaudžiai susijusi su kitų kompanijų, tokių kaip HTC, LG, „Sony“, „Huawei“ ir ZTE, nesėkmėmis šiame segmente. Taivaniečių OEM kompanijos pažymi, jog paklausa Europos rinkoje auga tikrai apgailėtinais tempais, tad konkurencija čia tik stiprėja. Ir jei „Samsung“ tokia padėtis daro teigiamą įtaką, tai kitos kompanijos stebi tik blogėjančius rezultatus.

Iš penkių pirmaujančių Europos išmaniųjų telefonų tiekėjų „Apple“ užima tik 14,4 % rinkos dalies, o tai susiję su gana silpnu kompanijos iš Kupertino bendravimu su vietos mobiliojo ryšio operatoriais. Šiaurės rytų Europos regiono vartotojai, kurie turi įsigiję „iPhone“, priversti taikstytis su ribotu techninio aptarnavimo lygiu. Savo ruožtu šios klaidos stengiasi nedaryti „Samsung“, kuri savo strategijos dėka ir pirmauja išmaniųjų telefonų tiekėjų reitinge.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų