REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos branduolinės energetikos nuostoliai po avarijos Fukušimos atominėje jėgainėje 2011 m. kovą siekė 46 mlrd. dolerių. Bendra nuostolių suma, kurią patyrė elektros ir šiluminės energijos gamintojai, prilygsta visam pelnui, šių kompanijų uždirbtam 2004-2010 m. laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA

70 proc. Japonijos vyriausybės valdininkų pasisako už visišką branduolinių programų nutraukimą.

REKLAMA

Be to, artimiausiu metu valstybė ketina likviduoti regionines energetikos monopolijas, nurodydama joms atskirti energijos perdavimo bei realizavimo ir energijos generavimo verslus. Anksčiau analogiškos reformos, kuriomis buvo siekiama išplėsti konkurenciją, buvo sėkmingai vykdomos kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje ir Ispanijoje.

Kartu tai reikštų, kad energetikos kompanijų pajamos toliau mažės, akcijos pigs. 2011-2012 m. laikotarpiu branduolinės pramonės kompanijos atsisakė mokėti dividendus dėl patirtų nuostolių, dėl to atpigo jų akcijos.

Šiuo metu iš 50 Japonijos branduolinių reaktorių dėl ekologinės grėsmės dirba tik du. Energetikos kompanijos priverstos kaip kurą naudoti naftą ir dujas, jų vartojimą jos padidino dviem trečdaliais, tačiau šie ištekliai brangūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų