REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nykstant sienoms tarp valstybių, daugėja žmonių, ieškančių kvalifikuoto darbo užsienyje. Susitarus dėl darbo pokalbio, atstumas tarp darbdavio ir kandidatuojančio asmens gali tapti rimta kliūtimi. Šią problemą darbą siūlančių įmonių atstovai linkę spręsti naudodamiesi programa „Skype“.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės kandidatuoja į darbus ne tik kituose miestuose, bet ir kitose šalyse. Ne visada dėl darbo pokalbio susitaręs asmuo gali atvykti į kitame mieste ar šalyje įsikūrusią įmonę. Tokiu atveju įmonių vadovai ar personalo atrankos specialistai su kandidatu dėl darbo kalbasi internetu, naudodami programą „Skype“. Tokią pokalbio formą išbandžiusių darbdavių atsiliepimai teigiami, jie patenkinti sutaupę laiko, o tam tikrais atvejais ir pinigų.

REKLAMA

„Skype“ interviu išbandys vis daugiau Lietuvos kompanijų, – prognozuoja „CV Market“ marketingo specialistas Ernestas Bareikis, – tačiau įprastiniai darbo pokalbiai su vietiniais kandidatais išliks.“ Anot E. Bareikio, tradicinio interviu metu darbdaviai gali geriau matyti potencialių kandidatų į darbuotojus kūno kalbą ir iš to gauti apie juos daugiau informacijos. Nors pokalbis dėl darbo internetu yra gana patogus abiems šalims, visgi ieškančiam darbo būtina žinoti keletą svarbių dalykų.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarus dėl darbo kalbėti internetu, reikėtų pasirūpinti technika: greitu kompiuteriu, sparčiu internetu, gera vaizdo kamera ir mikrofonu. Oficialiam pokalbiui tinkamiausia rami ir solidi aplinka, t.y. nei kandidato į darbą, nei potencialaus darbdavio neturėtų blaškyti pašaliniai asmenys, garsai, interjero detalės, per tamsus ar per ryškus apšvietimas.

Interviu dėl darbo „Skype“ programa verta pasiruošti taip pat gerai, kaip ir tradiciniam. Kandidato „Skype“ vardą turėtų sudaryti vardas ir pavardė, o ne koks nors keistas slapyvardis. Prieš akis rekomenduojama turėti gyvenimo aprašymą ir būti pasirengusiam atsakyti į darbdavį dominančius klausimus. Pokalbyje dėl darbo internetu kandidatas turėtų vilkėti oficialiais drabužiais. Kalbėdamas su įmonės atstovu ieškantis darbo asmuo turėtų pasistengti jaustis laisvai, sėdėti tiesiai, žiūrėti į vaizdo kamerą.

Sparčiai tobulėjant informacinėms technologijoms, „Skype“ interviu taps įprastu būdu darbdaviams pasikalbėti su dauguma potencialių darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų