REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žodžių junginį „Saudo Arabijos karalystės valdovas Abdullah“ ir žodį „triusikai“ tik išskirtinėmis progomis gali aptikti viename sakinyje, tačiau šįsyk pasakojimas kaip tik apie juodu. Uždrausdamas apatiniu trikotažu prekiauti vyrams, Saudo Arabijos monarchas vienu šūviu nušovė du zuikius – viena vertus, atsakydamas į savo šalies moterų išreikštą susirūpinimą, jis sumažino jų diskomforto jausmą užėjus apsikrekinti į apatinio trikotažo parduotuvę, kita vertus – sumažino moterų nedarbingumo lygį (kuris šiuo metu svyruoja apie 30 procentų).

REKLAMA
REKLAMA

Šlovė ir garbė karaliui, kuris priėmė tokį protingą ekonominį sprendimą ir kartu išreiškė savo nepritarimą šioje valstybėje vyraujančios religinės bendruomenės vadovybei, kuri norėtų, kad moterys apskritai nedirbtų. Fatima Garub, kuri „Facebook'e“ sukūrė grupę „Enough Embarrassment“ (gana pažeminimo – angl.), išreiškė savo dėkingumą valdovui ir pabrėžė, kad, jos nuomone, toks dekretas sukurs darbo vietas tūkstančiams arabių moterų. Ji rašo: „Nuo šiol nebebus pažeminimo. Mes dėkojame karaliui už supratimą ir už tai, kad jis priėmė tokį sprendimą, kurio taip ilgai laukėme“.

Ekonomikos profesorė Reem Asaad iš Džidos miesto 2008 m. pradėjo kampaniją, skatindama moteris aptarnauti kitas moteris apatinių rūbų parduotuvėse. 2010 metų vasarį šios viešųjų ryšių akcijos organizatoriai paragino moteris dvi savaites nesilankyti tose parduotuvėse, kur dirba pardavėjai vyrai. Islamo aiškintojai teigia, kad tos moterys, kurios ne savo vyrui leidžia matuoti jų kūno apimtis, nusideda Alachui. Religinė policija tvirtina, kad neturi pretenzijų, jei moteris apatinio trikotažo parduotuvėse aptarnaus kitos moterys, tačiau tik tuo atveju, jei jos dirba tokiuose prekybos centruose, kurie yra skirti išskirtinai tik dailiosios lyties atstovėms – čia dirba ir apsiperka tik moterys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų