REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio popietę sostinės gyventojai ir miesto svečiai kviečiami rinktis pievelėje šalia Baltojo tilto, kur planuojama surengti didžiausią Lietuvoje pikniką. Juo siekiama atkreipti žmonių dėmesį į maitinimosi svarbą ir paskatinti miestų gyventojus bent pietų metu atitrūkti nuo įtempto darbo ritmo.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja dietologė Laisvūnė Petkevičienė atkreipia dėmesį, kad šiais laikais nuolat skubantys žmonės retai randa laiko maitintis sveikiau pietų metu. Anot L. Petkevičienės, valgymas gryname ore mažina stresą, leidžia trumpam pamiršti kasdienius rūpesčius.

REKLAMA

L. Petkevičienei antrina ir pikniko iniciatoriaus, natūralaus gruziniško mineralinio vandens „Borjomi“ rinkodaros vadybininkė Ieva Semerikovaitė.

„Mūsų inicijuotų apklausų duomenimis, pusė lietuvių prisipažino besimaitinantys nesveikai, 50,4 proc. teigė, kad jie niekada nepietauja atvirose erdvėse. Norime, kad situacija pasikeistų ir kuo daugiau žmonių atitrūktų nuo įtempto gyvenimo ritmo valgydami parkuose ir kitose žaliosiose miesto erdvėse. Tikimės, kad šis rekordinis piknikas atkreips lietuvių dėmesį ir paskatins juos tai daryti“, - sako I. Semerikovaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pikniko iniciatorių, atėjusių žmonių lauks „Borjomi“ dovanos - natūralus gruziniškas mineralinis vanduo ir lietuvių ūkininkų vaišės.

„Pikniką buvo planuota surengti dar pernai. Deja, lietingi orai sutrukdė. Jeigu penktadienį lis, prie Baltojo tilto rinksimės kitą arba dar kitą penktadienį. Rekordinį pikniką tikrai surengsime“, - optimizmo nestokojo I. Semerikovaitė.

Nors terminas „piknikas“ atsirado XVII a. pabaigoje, pikniko - valgymo gryname ore su šeimos nariais ir draugais - tradicija kildinama dar iš senovės romėnų. XVIII a. pikniko tradicija išpopuliarėjo Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Beje, britai yra laikomi didžiausiais pikniko kultūros puoselėtojais. Piknikams dažniausiai pasirenkamos vaizdingos užmiesčio vietovės, miestų parkai, upių ir ežerų pakrantės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų