REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos žurnalistų desantas ketvirtadienį ryte nusileido Londone. Olimpiada ir tikru vasarišku karščiu alsuojanti Anglijos sostinė juos pasitiko svetingai – visur visi pasirengę padėti. Netgi visai su renginiu nesusiję žmonės vos ištraukus iš kuprinės žemėlapį stabdo gatvėje ir klausia, kur nori patekti.

REKLAMA
REKLAMA

Saulė ir gera nuotaika daugumą londoniečių sukvietė į parkus, tad iš viešbučio vykstant į Olimpinį parką visos žaliosios Londono salelės buvo sausakimšos žmonių.

REKLAMA

Jei kelionė iš Lutono oro uosto traukiniu atrodė varginanti dėl didelio važiuojančiųjų srauto, tai kelionė žiniasklaidai skirtu autobusu specialiai tam skirta olimpine juosta panašėjo į patį geriausią sapną – jokių kamščių.

Iki olimpiados atidarymo skaičiuojamos valandos (nuotr. SCANPIX)Iki olimpiados atidarymo skaičiuojamos valandos (nuotr. SCANPIX)

Prie pagrindinio žiniasklaidos centro laukė staigmena – prie  akredituotis einančių žurnalistų priėjusi apsaugos darbuotoja maloniai nusišypsojo ir pasisveikino lietuviškai. Viename iš Londono universitetų renginių vadybą studijuojanti Greta Juodokaitė pasakojo, kad po daugybės atrankos etapų ir egzaminų ją pasirinko „G4S“ saugos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

„Negaliu sau leisti savanoriauti - šešerius metus ir taip jau šiai veiklai atidaviau Lietuvoje. Savanoriavau įvairiuose miestų renginiuose ir 2009 metų Europos lengvosios atletikos jaunimo čempionate Kaune“, - sakė nuo praėjusių metų rugsėjo Londone gyvenanti lietuvaitė.

Greta Juodokaitė savanoriauja Kaune (nuotr. asm. archyvo)Greta Juodokaitė savanoriauja Kaune (nuotr. asm. archyvo)

Greta užsiminė, kad apsaugoje dirba dar keli lietuviai, o lietuvių sportininkų jai dar neteko sutikti. „Šiaip čia pasirodo lietuviai ir labai domisi ypač krepšininkų rungtynėmis, klausinėja, kaip čia patekti“, - juokėsi studentė. Iš garbesnių svečių ji teigė, kad šiandien laukianti atvykstant Brazilijos prezidento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar mėgins paprašyti jo darbo po ketverių metų Rio de Žaneiro olimpiadoje? Greta juokėsi, bet patikino, kad mielai panašų darbą dirbtų ir kitose olimpinėse žaidynėse. Beje, pašnekovė griežtai atsisakė pasakyti pavardę ir fotografuotis – to neleidžia taisyklės.

Apskritai draudimų ir įvairių taisyklių rinkinių daug – vos ne ties kiekvienu kampu. Jei neperskaitei ar atlikai ką neleistina – tuoj pamatysi ką nors grūmojant pirštu. Į žiniasklaidos centrą praeiti sunkiau nei patekti į oro uosto išvykimo salę. Į teritoriją įvažiuojančius autobusus tikrina kareiviai, o žiniasklaidos atstovų įėjimo zonoje kratomi krepšiai, kišenės, negalima įsinešti bet kokio skysčio.

REKLAMA

Visi artėjančia sporto švente gyvenantys darbuotojai ir svečiai dažniausiai kalba apie orą – atrodo kol kas visi džiaugiasi tuo Londonui netikėtu karščiu ir tikisi, kad jis išsilaikys iki žaidynių pabaigos. Penktadienį, liepos 27 dieną, 22 val. Lietuvos laiku vyks XXX Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija.

Lietuvos Trispalvę atidarymo ceremonijoje neš dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, o Lietuvos garbę Londone iš viso gins 62 sportininkai.

Olimpinis stadionas (nuotr. SCANPIX)Olimpinis stadionas (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų