REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“ peržiūrėjo 17 didžiausių Vokietijos bankų perspektyvų prognozes. Į sąrašą bankų, kurie artimiausiu metu gali susidurti su sunkumais, pateko tokie milžinai kaip „Bayerische Landesbank“, „DekaBank Deutsche Girozentrale“, „HSH Nordbank“, „Landesbank Baden-Wuerttemberg“, „Landesbank Berlin“, „Landesbank Hessen-Thueringen“, „Andesbank Saar“ ir „Norddeutsche Landesbank“, pranešė verslo naujienų agentūra RBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Moody's“ atkreipė dėmesį į tai, kad Vokietijos ekonomikai didelę įtaką turi krizė Graikijoje ir keliose kitose euro zonos šalyse.

REKLAMA

Prieš dvi dienas „Moody's“ perspėjo, kad pačios Vokietijos AAA skolinimosi reitingas gali būti sumažintas. „Moody's“ pakeitė ir Nyderlandų bei Liuksemburgo AAA reitingų perspektyvas į neigiamas. Agentūra mano, kad šioms šalims kyla grėsmė dėl didėjančių euro zonos problemų ir galimo Graikijos pasitraukimo iš euro zonos.

Vokietijos valdžia agentūros ekspertų pareiškimus komentavo santūriai. Šalies Vokietijos ekonomikos ministras Filipas Riosleris (Philipp Roesler) pareiškė, kad vyriausybė atsižvelgs į „Moody's“ nuomonę. Finansų ministerija atmetė analitikų nuogąstavimus, tvirtindama, kad pernelyg išpūstai reaguojama į trumpalaikes rizikas.

Ministerijos manymu, „Moody's“ ekspertai neįžvelgia ilgalaikės stabilizacijos, kurios tikimasi krizei pasibaigus, perspektyvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų