REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Toyota Motor Corporation“ šiandien paskelbė, kad bendras per kompanijos istoriją viso pasaulio rinkose parduotų automobilių skaičius liepos mėnesį perkopė 200 mln. vienetų. Tam, kad pasiektų tokį įspūdingą skaičių gamintojas užtruko 76 metus ir 11 mėnesių. Pirmąjį egzempliorių, G1 modelio sunkvežimį „Toyota Automatic“ staklių kompanijos automobilių cechas pagamino 1935 m. rugpjūtį, vėliau ši firmos atšaka atsiskyrė ir galiausiai tapo žinoma kaip „Toyota Motor Corporation“.

REKLAMA
REKLAMA

1936 m. AA modelio „Toyota“ sedanas (nuotr. Gamintojo)1936 m. AA modelio „Toyota“ sedanas (nuotr. Gamintojo)

Iš bendro 200 mln. pagamintų transporto priemonių skaičiaus, 145,21 mln. buvo surinktos Japonijoje, o likusieji 55,12 mln. – užsienyje esančiose gamyklose. 2011 m. pabaigoje bendras automobilių, surinktų „Toyota“ gamyklose Europoje, nuo koncerno veiklos Senajame Žemyne pradžios 1992 m. siekė 7,44 mln. Kompanija yra įsteigusi gamyklas Jungtinėje Karalystėje, Čekijoje, Pranzūcijoje, Portugalijoje, Rusijoje ir Turkijoje.

REKLAMA

Kaip šios pasiekimo proga kalbėjo „Toyota Motor Corporation“ prezidentas Akio Toyoda: „Norėčiau išreikšti nuoširdų įvertinimą mūsų klientams visame pasaulyje, tik dėl jų mes galėjome pasiekti šį etapą. Taip pat aš labai gerbiu visus žmonės, kurie per tuos metus buvo įtraukti į „Toyota“ ir „Lexus“ automobilių projektavimą, gamybą ir rinkodarą, esu jiems labai dėkingas. Mes pasiryžę dar labiau patobulinti savo automobilius tam, kad klientams ir toliau galėtume pasiūlyti geriausią įmanomą produktą. Šis tikslas yra bendras visiems 300 tūkst. „Toyota“ darbuotojų visame pasaulyje.“

2012 m. „Toyota Corolla“ (nuotr. Gamintojo)2012 m. „Toyota Corolla“ (nuotr. Gamintojo)

Nepralenkiamas savo populiarumu „Toyota“ gamoje išlieka „Corolla“ modelis, kurio visų laikų pardavimai šių metų birželio mėn. pabaigoje siekė 39,08 mln.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų