REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtakingas Norvegijos dienraštis „Dagbladet" skambina pavojaus varpais – lietuviai kelia bene didžiausią grėsmę šios šalies visuomenės saugumui. Rašiniuose cituojamas kriminalinės policijos departamento vadovas Eivindas Borgės tvirtina, kad lietuvių nusikaltėlių grupuotės yra vienos labiausiai įsitvirtinusių užsienio grupuočių šioje Šiaurės valstybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Šią statistiką skelbia ir kai kurie Danijos naujienų portalai, rašo lrytas.lt.

Vien pernai už nusikaltimus nubausta ir iš Norvegijos išsiųsta daugiau kaip 520 Lietuvos piliečių.

REKLAMA

Statistika apie nusikaltėlius lietuvius Norvegijoje išties šiurpina – mūsų tautiečiai pirmauja pagal nusikaltimų skaičių. Svarbu ir tai, kad kriminaliniai nusikaltėliai veikia nebe po vieną, o gaujomis.

Už nusikaltimus lietuviai dažniau nei kitų tautų atstovai išsiunčiami iš šalies. Naujausiais imigracijos tarnybos duomenimis, vien pernai nubausta ir deportuota daugiau kaip 520 žmonių. Beje, lietuviai yra septinta didžiausia atvykėlių į šalį grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Be kitų kriminalinių nusikaltimų, imigrantai iš Lietuvos taip pat gerokai lenkia kitus užsieniečius pagal narkotikų platinimo apimtis.

Policijos statistikoje lietuviai 2011 metais buvo daugiausia nusikaltimų įvykdžiusi grupė, gerokai perkopusi 2 tūkst. užfiksuotų nusikaltimų ribą.

Nacionalinė Norvegijos kriminalinių tyrimų tarnyba praneša, kad 43 proc. sulaikytų metamfetamino siuntų buvo lietuvių. Pastebima, kad vis daugiau ir daugiau narkotinių medžiagų atkeliauja iš Baltijos šalių.

Pastaraisiais metais užfiksuoti ir keli prekybos žmonėmis atvejai iš Lietuvos. Dažniausiai tai vykdo organizuotos grupuotės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Borgė teigia, kad lietuvių nusikalstamumas gerokai išaugo po 2008–ųjų finansinės krizės.

Norvegijos dienraščio teigimu, per sunkmetį iš Lietuvos išvyko daugiau kaip 20 proc. jos gyventojų.

Norvegija, kuri nėra pratusi prie tokio pobūdžio nusikaltimų, buvo sukrėsta 2008 metų Nesodenno žudynių žiaurumo.

Nuo tada Lietuvos vardas buvo linksniuojamas dar bent keturiose kitose nužudymų istorijas: 2010 metais Pietų Buskerude ir tris kitus nužudymus Vestfolde 2011 ir 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų