REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliose šalies savivaldybėse statybos darbų konkursus laimėjusi uostamiesčio bendrovė „Paulista” šį pavasarį netikėtai dingo iš visų statybviečių, taip ir nebaigusi darbų, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąjį kartą „Paulistos” darbuotojai gavo kovo mėnesio atlyginimus. Gegužės mėnesį jie iš esmės liko be darbo. Bet nutraukti sutarčių žmonės negali, nes neturi kam rašyti pareiškimų atleisti iš darbo.

REKLAMA

Buvęs bendrovės savininkas Tadas Paulikas gegužės viduryje įmonės akcijas pardavė Latvijos piliečiui, kurio niekas nėra matęs.

„Kaip išeiti iš darbo?“ – klausia gargždiškis Aleksas Gužauskas, kuriam įmonė liko skolinga beveik 2 tūkst. litų. Oficialiai dirbančio vyro Darbo birža nepriima. Kur nors kitur jis įsidarbinti negali, kol neišėjo iš buvusios darbovietės.

Bendrovėje liko beveik 10 darbininkų, kurie laiku nesusiprato rašyti pareiškimų išeiti savo noru. Kai kurie pasitraukti išvis neskubėjo, nes tikėjosi, kad veiklą sustabdžiusi įmonė pati atleis darbininkus ir išmokės jiems 2 mėnesių išeitines pašalpas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma „Lietuvos ryte“, su naujuoju savininku iš Latvijos susisiekti nepavyksta. Buvęs savininkas T. Paulikas teigia su bendrove neturintis nieko bendra, kalbėti atsisako ir jo giminaitė Nijolė Paulikienė, dirbusi buhaltere.

Buvę „Paulistos“ partneriai, su kuriais įmonė buvo pasirašiusi jungtinės veiklos sutartį, mano, kad buvęs įmonės savininkas T. Paulikas pasiėmė užsakovų sumokėtus pinigus, neatsiskaitė su darbus vykdžiusiais subrangovais, o nuostolingos bendrovės atsikratė akcijas fiktyviai pardavęs kokiam nors latviui benamiui.

Skaičiuojama, kad įmonės skolos subrangovams, tiekėjams bei „Sodrai” gali siekti per milijoną litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų