REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje keli studentai veikiausiai sudaužė daugybės žmonių širdis paskaičiavę, kad juoda skraiste apsisiautęs kovotojas su nusikaltėliais Betmenas realiai galėtų sklęsti, tačiau tik labai trumpą laiką – iki tol, kol pasiektų žemę ir užsimuštų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, keturi studentai iš Lesterio (Leicester) universiteto paskaičiavo, kad Betmenas galėtų sklęsti savo juodos skraistės dėka, tačiau leisdamasis žemėn beveik garantuotai užsimuštų.

REKLAMA

Minėti studentai tokius paskaičiavimus atliko vėliau šį mėnesį Betmenui grįžtant į kino teatrų ekranus filme „The Dark Knight Rises“.

„Jei Betmenas norėtų išgyventi savo skrydį, jam tikrai reikėtų didesnės skraistės, – sakė fizikos magistro laipsnio siekiantis 22 metų Deividas Maršalas (David Marshall). – Jei nekeistume jo skraidymo stiliaus, tuomet jam reikėtų pasinaudoti kažkokia varomąja jėga, pavyzdžiui, raketomis, kad jis galėtų išlikti ore“.

Savo moksliniame darbe „Krentančio Betmeno trajektorija“ studentai paskaičiavo, kad nušokęs nuo 150 metrų aukščio pastato, atsižvelgiant į tai, kad jo skraistės plotis yra 4,7 metro, jis galėtų sklęsti maždaug 350 metrų. Jo maksimalus greitis pasiektų 109 kilometrus per valandą, o į žemę jis trenktųsi 80 kilometrų per valandą greičiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų