REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dempsey Racing“ komanda 2013 metų 24 valandų Le Mano lenktynėse LMP2 klasėje dalyvaus naudodami „Skyactiv-D“ švarųjį dyzelinį variklį. Lenktynininkas ir aktorius Patrickas Dempsey yra vienas iš „Dempsey Racing“ bendrasavininkų. „Mazda“ yra pirmoji ir vienintelė automobilių gamintoja iš Azijos, laimėjusi absoliučią pergalę šiose lenktynėse, tai įvyko 1991 metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai atnaujins mūsų ryšį. 1991 metais mes įėjome į istoriją – laimėjome su rotoriniu varikliu. Šiais metais mes ir vėl norime tapti nugalėtojais, tik šįkart su pažangiausios ir švariausios technologijos dyzeliniu automobiliu. Vėliau šiuos variklius galės įsigyti Europos ir JAV klientai, Pasaulinio ištvermės čempionato (WEC) bei Amerikos Le Mans serijos (ALMS) dalyviai, besivaržantys LMP2 klasėje“, -  sakė Johnas Doonanas, „Mazda Motorsports“ (Šiaurės Amerika) vadovo.

REKLAMA

Dyzelinis „Skyactiv-D“ serijos variklis (nuotr. Gamintojo)Dyzelinis „Skyactiv-D“ serijos variklis (nuotr. Gamintojo)

Varikliai buvo sukurti bendradarbiaujant „Mazda Motor“, „Mazda North American operations“ ir „SpeedSource Race Engineering“ bendrovėms. Dinamometriniai bandymai laboratorijoje jau pradėti, o bandymai kelyje prasidės šių metų pabaigoje.

„Skyactiv-D“ turbodyzeliniai varikliai bus 2,2 litrų, 4 cilindrų, dviejų pakopų. Anot „Mazda Motorsports“ vadovo, šis variklis bus išskirtinai efektyvus, ekonomiškas, tuo pačiu išlaikęs aukščiausius kokybės, reikalavimus, patvarus ir patikimas, tinkamas tiek maloniam važinėjimui gatvėse, tiek ištvermės lenktynėse.

Kaip sakė Patrickas Dempsey, jų ilgalaikis bendradarbiavimas su  „Mazda“ yra puikus ir jie nekantriai laukia sėkmės 2013 lenktynėse. Šiuo metu visas dėmesys skiriamas pasirengimui ir variklio bandymams. Visa komanda ir partneriai džiaugiasi esantys „Skyactiv-D“ projekto, kuris atstovauja pažangiausias, ekologiškas technologijas, dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų