REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie Lietuvos aukštojo mokslo kokybę ir konkurenciją tarp aukštųjų mokyklų kalbama daug, bet iki šiol šios diskusijos dažnai būdavo paremtos subjektyviais pastebėjimais ar gana šališku situacijos vertinimu. Liepos 4 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatyti pirmą kartą Lietuvoje atlikto aukštųjų mokyklų išorinio vertinimo rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius konferencijoje kalbėjo: „Per pastaruosius metus buvo pradėti dideli darbai aukštojo mokslo sektoriuje ir vienas svarbiausių aspektų – išorinis aukštųjų mokyklų vertinimas, kuriam buvo ruoštasi nuo 2010-ųjų metų. Vertinimo metu aukštosios mokyklos atliko ir savianalizę.“

REKLAMA

Ministro teigimu, po šio vertinimo bus pateiktos aiškios rekomendacijos, kad būtų užkamšytos aukštųjų mokyklų veiklos spragos.

„Iki šiol nebuvo praktikos vertinti aukštųjų mokyklų veiklą pagal visą veiklos parametrų įvairovę, o universitetai nebuvo vertinti per visą nepriklausomybės laikotarpį“, – kalbėjo ministras ir pridūrė, kad pirmieji vertinimo rezultatai, susiję su septyniolika aukštųjų mokyklų, padės identifikuoti silpnąsias aukštųjų mokyklų vietas. „Nė viena aukštoji mokykla Lietuvoje negalėtų teigti, kad veikia tobulai. Visoms reikia pasitempti ir imtis darbo“, – kalbėjo ministras pabrėždamas, kad pristatomi vertinimo rezultatai yra 2008–2010 metų.

REKLAMA
REKLAMA

G. Steponavičiaus teigimu, vertinimas atskleidė, kad kai kurioms aukštosioms mokykloms reikia stengtis daugiau nei buvo įpratusios. Ministro teigimu, jei kuriai nors aukštajai mokyklai pasirodys, kad per sunki užduotis atsižvelgti į ekspertų pastabas ir taisyti klaidas, galimi tam tikri aukštųjų mokyklų jungimosi žingsniai.

Konferencijoje dalyvavusi švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė kalbėjo: „Vertinimą sudaro dvi dalys – tai realiųjų išteklių ir aukštosios mokyklos veiklos analizė. Visos aukštosios mokyklos vertinamos paprastai kas šešerius metus.“

Teigiamus vertinimus gavo ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Klaipėdos universitetas, pastabų išsakyta Lietuvos kūno kultūros akademijai, Verslo ir vadybos akademijai, Kazimiero Simonavičiaus universitetui, Šiaulių universitetui. Viceministrės teigimu, pirmajame etape buvo vertinamos ir tos aukštosios mokyklos dėl kurių veiklos ministerija gavusi skundų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų