REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visiškai ant nosies ilgasis savaitgalis, o Lietuvos kurortuose vyksiantys renginiai žada tikrą poilsiautojų antplūdį. Oras taip pat žada būti dėkingas vasaros išsiilgusiems tautiečiams. Todėl Balsas.lt nutarė pasidomėti galimybe išsinuomoti butą paskutinę akimirką.

REKLAMA
REKLAMA

Paieškos situacija buvo formuluojama itin paprastai. Yra keturi suaugę žmonės, kuriems nereikia didelių patogumų, o tik stogo virš galvos. Žinoma, už prieinamą kainą. Supraskite, buto nuomai ieško jūros išsiilgę „vargšai“ studentai.

REKLAMA

Problemos Palangoje

Skambučių maratonas prasidėjo nuo Palangos. Pirmas skambutis – butas užimtas. Antras – siūloma skambinti po pietų, nes būtent šiandien turėjo pervesti avansą žmonės, kurie jau kaip ir susitarė atvykti.

Butų nuoma prie Palangos (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Butų nuoma prie Palangos (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuviška patarlė nemelavo. Trečias skambutis pavyko, bet tik iš dalies. Skelbime Jolantos vardu prisistatanti moteris pabrėžė, kad turi du laisvus butus – dvivietį ir trivietį. Dviviečio kaina – 150 litų už naktį, o triviečio – 180 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Bet mūsų juk keturi. Supratimo nesulaukta. Moteriai nė motais skambinančiojo atkaklumas ir tvirtinimas, kad keturiese laisvai sutilptų ir į trivietį butą. Žmonėms reikia uždirbti ir taškas. Tenka padėkoti ir atsisveikinti.

Toliau... 100–140 litų kainuojantis butas Vytauto gatvėje užsakytas prieš gerą mėnesį. Nieko daugiau pasiūlyti mums negali. Penktas skambutis apčiuopiamos naudos taip pat neduoda – užimta.

Palangos tiltas (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Palangos tiltas (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Šeštas kartas vėl sėkmingas, deja, ir vėl per brangus. Už nakvynę vieno kambario bute (kuriame galėtų tilpti 4 žmonės) prašoma 250 litų. Norite patogumų? Yra dviejų kambarių butas, bet už jį teks pakloti 350 litų. Butą nuomojanti Milda atvirauja – tokios kainos tik prieš ilgąjį savaitgalį: „Visada prieš tokius savaitgalius kainos sukeliamos. Niekam tai ne paslaptis. Per ilguosius savaitgalius žmonių antplūdis verčia taip elgtis. Pavyzdžiui, pas mus įprastai minėtas vieno kambario butas kainuoja apie 150 litų nakčiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atokvėpis Šventojoje

Palangos pavyzdys šiek tiek nuvylė. Pasirinkimo paskutinę minutę liko ne per daugiausia, o ir likusios vietos įkainotos didžiulėmis sumomis. Todėl antru kurortu pasirinkta Šventoji, kurioje įprasta visada galima rasti pigesnių variantų.

Šventoji, namukai, nuoma (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Šventoji, namukai, nuoma (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kaip parodė realybė, tokia nuomonė ne visada teisinga... Šventojoje, priešingai nei Palangoje, daug laisvų butų. Tačiau akį rėžė kitas dalykas – kainų skirtumas tarp pateiktų skelbimuose ir išgirstų per pokalbį telefonu.

REKLAMA

Pirmas skambutis dėl dviejų kambarių buto, kurio kaina nurodoma nuo 50 iki 100 litų. Atsiliepusi moteris pradžiugina, kad 4 žmonėms vietos tikrai surastų. Kaina? 220 litų už naktį. Priminus, kad skelbime pateikta kone tris kartus mažesnė suma, moteris nukerta, jog „priklauso nuo sezono“. Tačiau priduria, kad tas pats butas, ne ilgojo savaitgalio metu, kainuoja apie 150–200 litų.

Šventoji, namukai, nuoma (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Šventoji, namukai, nuoma (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Antras skambutis pavyko labiau. Keturvietis kambarys išnuomojamas už 120 litų. Šiek tiek atokesnėje Mokyklos gatvėje. Malonu tai, kad skelbime nurodyta kaina 80–120 litų sutampa su ta, kurią tenka išgirsti kalbant telefonu. Jei variantas tiks, moteris prašo pervesti 120 litų užstatą: „Pasitaiko atvejų, kad atvykę į pajūrį žmonės persigalvoja.“

REKLAMA

Šventoji, namukai, nuoma (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Šventoji, namukai, nuoma (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Paskutinis skambutis į Šventąją taip pat sėkmingas. Keturiems žmonėms pritaikytas butas nakčiai įvertinamas 170 litų. Reikalaujama tokio paties dydžio užstato. Ir nors skelbime to buto nuoma įvertinama 15–50 litų – ginčytis dėl to nebematoma prasmės.

Prabangioji Nida

Pasidžiaugus priimtinesnėmis kainomis Šventojoje, vėl tenka patirti šoką pradėjus peržiūrinėti butų nuomos kainas Nidoje. Šįkart skelbimuose nebesismulkinama su „15–50 litų“ melagystėmis. O nurodomos kainos svyruoja nuo 80 litų iki 300 ir daugiau litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nida ELTA nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Nida ELTA nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Pirmieji du skambučiai apskritai nuviliantys, nes nurodytų numerių savininkai atsidūrę už „ryšio zonos ribų“. Arba atsijungę. Trečiasis taip pat nieko gero nežada. Atsiliepęs vyras šypsosi į ragelį ir tėviškai aiškina, kad butas užsakytas prieš gerą mėnesį. Tačiau po liepos 8-osios kviečia atvykti.

Ketvirtas skambutis virsta pergalingu, nors patogumus pasinaudojus pasiūlymu tektų pamiršti. Iš pradžių atsiliepia viena moteris, kuri apgailestauja, kad viskas išnuomota. Tačiau ji rekomenduoja kaimyną. Šis nukreipia pas savo žmoną. Ir galiausiai žmona, kurios vardas Jolanta, pripažįsta, kad turi laisvą 1 kambario butą.

REKLAMA

Nida (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Nida (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Moteris trykšta nuoširdumu: „Bet keturiese jūs vargu sutilpsite. Kambarys vos 20 kvadratų. Nors turime čiužinių ir galėtume kažką sugalvoti. Pasitaikė svečių, kurie naktį praleisdavo ant virtuvės grindų.“

Be abejo, tinka. Juk vis dėlto studentai. Prabangos neieškome. Kaina? Dviem žmonėms 150 litų. „Bet jei norėtumėte gyventi keturiese, tada reikėtų papildomai patalynės. Todėl keturiems už naktį reikėtų sumokėti 170 litų“, – atsargiai kalba Jolanta. Moteris taip pat prašo užstato: „Turėjome labai daug atvejų, kai pasitikėjome žmonėmis, o šie atvykę susirasdavo kur pigiau. Nors šiam ilgajam savaitgaliui daug laisvų vietų neturėtų būti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų