REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie „Pagani“ automobilius jau rašėme ne vieną kartą. Horacio Pagani rinkai dar nepasiūlė kokio nors naujo savo kūrinio, tačiau ir vėl prisiminsime šį italų inžinerinių šedevrų gamintoją. Tiesiog siūlome jums pasigrožėti trumpu filmuku. „Pagani“ gamykloje šį kartą apsilankė kultinio britų leidinio „EVO“ redaktorius Harry Metcalfe, kurs savo įspūdžius užfiksavo vaizdo juostoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Huayra“ yra estetikos ir inžinerijos romano vaisius. Pasak Horacio Pagani, toks automobilis gali atsirasti tik toje šalyje, kur akį glosto renesanso epochos šedevrai ir tobula gamta.

REKLAMA

Išties, šis automobilis tobulas ne tik savo estetine, bet ir technine puse. „Pagani Huayra“ kūrėjai labai daug dėmesio skyrė aerodinamikai. Sumažinto mastelio modeliai buvo bandomi aerodinaminiame vamzdyje, o realūs automobiliai aprūpinti net lėktuvams būdingomis detalėmis – užsparniais. Keturi aktyvūs užsparniai ne tik padeda išsaugoti stabilumą važiuojant dideliu greičiu, bet ir posūkiuose. Automobilio pakabos kietumą reguliuoja elektronika. Charakteristikos parenkamos atsižvelgiant į važiavimo rėžimą, aktyvūs amortizatoriai kompensuoja posvyrius posūkiuose ir stabdant.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilio kėbulas pagamintas iš karbono ir titano. „Pagani“ konstruktoriai labai daug dėmesio skyrė svoriui. Šio darbo rezultatas akivaizdus – didelė „Huayra“ sveria tik 1350 kg.

„Pagani Huayra“ variklį kūrė „Mercedes-Benz AMG“. Tai V12 tipo 6 litrų darbo tūrio motoras su dviem turbinomis. Priklausomai nuo versijos jis pasiekia 700 arba 730 a.g. galingumą ir 1000 Nm sukimo momentą. Sukimo momentą ratams variklis perduos per 7 pavarų „robotą“, kurį šiam automobiliui sukūrė britų kompanija „XTRAC“.

Teigiama, kad iki 100 km/h greičio „Pagani Huayra“ įsibėgėja per 3,3 sek., o maksimalus automobilio greitis siekia 370 km/h. Tobulybė? Pasigrožėkite, kaip gaminami šie unikalūs automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų