REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich teigia, kad socialdemokratų sprendimas nutraukti opozicinių partijų susitarimą dėl bendradarbiavimo po to, kai darbiečiai palaikė Visagino atominės elektrinės (AE) projektavimo darbų pradžią, rodo šios politinės jėgos nebrandumą ir nesugebėjimą konstruktyviai bendradarbiauti. V. Uspaskich pastebi, kad bendri, ilgalaikiai ir visai šaliai svarbūs energetiniai projektai neturi nieko bendro su rinkiminėmis kovomis ir politiniais žaidimais.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Darbo partijos pirmininko, pasirašytas susitarimas lietė korektišką ir padorų elgesį rinkimų metu, tačiau pačių socialdemokratų elgesys parodė, kad jie nėra pasiruošę tvarkingai, korektiškai ir padoriai, nesimėtant purvu, vykdyti rinkimų programos.

REKLAMA

„Socialdemokratams nevalia nurodinėti Seimo Darbo partijos frakcijai, kaip ji turėtų elgtis balsuodama Seime. Panašu, kad spekuliuodami valstybės interesais ir žmonių emocijomis iš tikrųjų socialdemokratai siekia užmaskuoti savo neveiklumą šioje situacijoje“, — teigia V. Uspaskich.

Anot Darbo partijos pirmininko, socialdemokratai, nesugebėję Visagino AE projekto svarstyme užimti konstruktyvios, valstybiškos pozicijos, pradėjo žaisti nešvarius politinius žaidimus, kurie kėlė grėsmę visai valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbo partijos dėka į AE įstatymą buvo įtraukti aiškūs, suprantami ir efektyvūs saugikliai, padėsiantys apsaugoti žmones nuo neapgalvotų ir skubotų sprendimų ir suteikiantys galimybę apsispręsti dėl AE statybų tik tada, kai bus paviešinta visa informacija apie šį projektą. Tuo tarpu socialdemokratai nesurengė jokios diskusijos, nepateikė jokių pasiūlymų ir net neišsakė savo nuomonės ir pozicijos šiuo klausimu. Vienintelis darbas, kurį jie padarė — apkaltino tuos, kurie pažiūrėjo į naujosios AE projektą atsakingai ir valstybiškai. Tai rodo, kad ši parlamentinė partija nesugeba suvokti visai valstybei svarbiausių klausimų aktualumo“, — sako V. Uspaskich.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos lyderis pabrėžia, kad šiandien įvykęs balsavimas jokiu būdu nepaneigia referendumo dėl AE idėjos ir iniciatyvos.

„Būtent dėl to, kad šiandien Seimas pritarė darbiečių pasiūlytoms pataisoms, tuo metu, kai turės įvykti referendumas dėl AE, visuomenė ir Seimo nariai turės žymiai daugiau informacijos apie elektrinę, nei turi dabar. Ir tik tuomet, kai bus atsakyta į visus klausimus, ir bus aiškūs referendumo rezultatai, Seimas priims galutinį sprendimą dėl Visagino AE statybų. Šios dienos sprendimas visiems laikams užkirs kelią spekuliavimui dėl AE. Tada, kai bus paruoštas AE projektas, visiems bus aišku, reikės naujos AE Lietuvai ar ne, naudingas šis projektas bus mūsų šaliai ar ne — tada ir pasibaigs visos valstybei nenaudingos spekuliacijos“, — pabrėžia Darbo partijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų