REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė sprendimui gyvenamosios vietos sostinėje nedeklaravusiems asmenims nustatyti didesnį mokestį už ugdymą senesnės statybos miesto darželiuose. Vilniečiai už darželį mokės tiek pat, kiek iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal naują tvarką šeimoms, kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra Vilniaus mieste, numatytas 50 Lt per mėnesį mokestis ugdymo reikmėms, socialiai remtinoms šeimoms šis mokestis sieks 20 Lt.

REKLAMA

Ne sostinėje deklaravusios šeimos už vaikų ugdymą senos statybos darželiuose mokės 75 Lt per mėnesį.

Taip pat numatyta, jog lopšeliuose ir darželiuose, pastatytuose po 2012 metų rugsėjo 1 d., mokestis ugdymo reikmėms bus 4 kartus didesnis nei senesnės statybos darželiuose – tai yra 200 Lt. Tokio dydžio mokestis bus taikomas visoms šeimoms – ir deklaravusioms gyvenamąją vietą Vilniuje, ir deklaravusioms ne Vilniuje. Iš šio mokesčio 150 Lt bus skirta ugdymo įstaigos statyboms padengti. Socialiai remtinoms šeimoms naujuose darželiuose bus taikomas 40 Lt mokestis.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal priėmimo į darželius tvarką, pirmenybė patekti į sostinės darželius išlieka gyvenamąją vietą Vilniuje deklaravusioms šeimoms. Ne vilniečių vaikai gali lankyti miesto darželį, jeigu jame yra laisvų vietų.

Naujojoje tvarkoje taip pat nustatyta suvienodinta dienos maitinimo norma bei galimybė tėvams pasirinkti, ar vaikas bus maitinamas darželyje, jeigu jis įstaigą lanko 4 ir mažiau valandų per dieną.

Dienos maitinimo kaina lopšelio grupėse, dirbančiose 10,5 ir 12 valandų, sieks iki 6,26 Lt, darželio grupėse – iki 7,16 Lt, grupėse, dirbančiose 14 ir 24 valandas, – nuo 7,16 iki 8 Lt, iki 4 valandų dirbančiose grupėse – nuo 4,70 iki 5,37 Lt. Socialiai remtinų šeimų vaikai ugdymo įstaigose maitinami nemokamai.

„Vienas iš sostinės biudžeto pajamų šaltinių – gyventojų pajamų mokestis (GPM) savivaldybėms yra skirstomas pagal deklaruotą gyvenamąją vietą. Deklaravusių savo gyvenamąją vietą kitose savivaldybėse, tačiau faktiškai dirbančių ir gyvenančių Vilniuje asmenų GPM tenka kitiems šalies miestams. Taip 2011 metais iš viso Vilniuje surinkto GPM 278 mln. Lt atiteko kitoms savivaldybėms, tuo tarpu iš kitų savivaldybių į Vilnių atkeliavo 12 kartų mažiau – 23 mln. Lt“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų