• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmoji kelionė į Kiniją daugeliui yra maloni, tačiau kartu ir bauginanti patirtis. Jei šioje šalyje lankysitės pirmą kartą, greičiausiai teks patirti kultūrinį šoką bei, priklausomai nuo vietovės, kurioje būsite, susidurti su daugybe smulkių nepatogumų.

REKLAMA
REKLAMA

Kad taip neatsitiktų, kelionių tinklalapis lonelyplanet.com sudarė patarimų penketuką, pirmą kartą vykstantiems į Kiniją:

REKLAMA

Kalbos barjeras

Vienas didžiausių nepatogumų, su kuriuo reikia susidurti Kinijoje, be abejonės, kalbos barjeras. Prieš vykdami į šią šalį pabandykite išmokti bent kelis dažniausiai vartojamus žodžius ar frazes. Jeigu turite galimybę, prieš kelionę užsirašykite į įžanginius Kinų kalbos mokymo kursus. Taip bus kur kas lengviau adaptuotis naujoje aplinkoje.

Keliaudami nepamirškite Kinų kalbos pradžiamokslio, anglų – kinų, kinų - anglų kalbų žodynų ir, žinoma, „google“ vertėjo, kurio pagalba sužinosite kaip tam tikras žodis yra tariamas kinų kalba.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomai nuo aukščiau paminėtų dalykų, su savimi visada turėkite viešbučių ar kitų vietų, kuriose ketinate apsistoti ar apsilankyti, kiniškai užrašytą adresą. Taip bus lengviau susišnekėti su taksistais, praeiviais ir viešojo transporto vairuotojais.

Kelionės maršrutas

Kinija yra neįtikėtinai didelė: joje stūkso vieni aukščiausi pasaulio kalnai, plyti didžiausios dykumos, džiunglės, pievos ir žinoma milžiniški miestai. Su visu tuo susipažinti jums nepakaktų ir kelių mėnesių, tačiau geriausia susitelkti ties vienu konkrečiu maršrutu - regionu. Jei nesate tikri, kokią vietą pasirinkti, siūlome šias:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sičuanas - viena provincija, trys regionai. Sičuano centre ir pietuose turėsite galimybę pamatyti bambukinius miškus ir Ming dinastijos gyvenvietes, regiono šiaurėje plyti stulbinantys ežerai, įsitaisę masyvių kalnų papėdėse. Tuo tarpu vakarai gali pasigirti tolimojo Tibeto plynaukštėmis.

Guangxi garsėja nuostabiomis ryžių terasomis, sodriomis džiunglėmis ir kraštovaizdžiu puikiai tinkančiu pradedant pasivažinėjimais dviračiais, turistiniais žygiais ir baigiant kelionėms upėmis.

Pekinas gali pasiūlyti daugiau nei bet kuris kitas Kinijos miestas ar provincija. Čia driekiasi Didžioji Kinų siena, didžiausia pasaulyje Tiananmeno aikštė, Uždraustasis miestas ir daugybė kitų lankytinų vietų.

REKLAMA

Oras

Geriausias laikas aplankyti Kiniją, priklauso nuo vietos, kurias norite aplankyti. Orai skirtinguose šalies regionuose mainosi ištisus metus. Kad jūsų pirmoji kelionė į Kiniją netaptų bandymais pasipriešinti vėjo gūsiui arba merdėjimu nuo nepakeliamo karščio, sekite orų prognozes iš anksto. Apskritai, geriausias laikas keliauti į Kinija yra pavasario ir rudens sezonai. Kita vertus, šie sezonai Kinijoje trunka vos kelias savaites.

Viešasis transportas

Žinoma, keliauti iš vienos vietos į kitą čia paprasčiausia būtų taksi arba lėktuvu. Tačiau kokia iš to nauda? Norėdami geriau pažinti šalį ir jos kultūrą, rinkitės viešąjį transportą - autobusus, traukinius ar net dviračius.

REKLAMA

Kinijos visuomeninio transporto sistemos yra itin modernios ir kasmet atsiranda vis naujų tolimus miestus jungiančių maršrutų. Miestuose yra įrengti specialūs ir patogūs dviračio takai. Be to, Kinijos žmonės yra nepaprastai draugiški ir paslaugūs, tad net ir pasiklydę pusiaukelėje, sulauksite nuoširdžių patarimų ir pagalbos.

Valgykite, valgykite ir dar kartą valgykite

Niekam ne paslaptis, kad Kinija garsėja tradiciniais kinų virtuvės patiekalais ir profesionaliais kulinarais. Priklausomai nuo vietovės, patiekalai, netgi pusryčiai, čia gali skirtis kardinaliai. Ir neklausykite niekieno, kas sakys vengti gatvėse parduodamo maisto. Tai, be abejonės, bus pati geriausia jūsų kulinarinė patirtis Kinijoje.

Jeigu nemokate naudotis kinietiškomis lazdelėmis, iš karto renkitės tamsesniais drabužiais, nes maisto dėmių, greičiausiai, neišvengsite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų