REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė patvirtino naująją priėmimo į miesto darželius tvarką, pagal kurią priimant į darželius bus pildomas tik vienas prašymas ir taip įgyvendinta centralizuoto priėmimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokia sistema bus skaidresnė ir paprastesnė tėvams – jie matys, kurioje eilės į darželį vietoje yra vaikas, be to, sistema leis savivaldybei aiškiau planuoti darželių grupių skaičių“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Vadovaujantis naująja tvarka, prašymai į esamas laisvas vietas darželiuose priimami tik Vilniaus savivaldybėje, o ne darželiuose, kaip buvo iki šiol. Rugpjūtį prašymus į darželius bus galima pateikti ir internetu, kur taip pat bus galima patikrinti savo vaiko vietą eilėje.

Šių metų rugsėjo 1 dieną pradėsiančios veikti grupės bus formuojamos pagal iki šiol darželiuose pateiktus prašymus. Suformavus grupes, nuo rugpjūčio 10 dienos Savivaldybės tinklalapyje bus paskelbtos jose likusios laisvos vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji tvarka numato, kad prašymai į kiekvienų metų rugsėjį formuojamas grupes bus priimami nuo tų  metų sausio 1 iki birželio 1 dienos, pavyzdžiui, jeigu tėvai nori, kad vaikas darželį pradėtų lankyti 2013 metų rugsėjį, jie prašymą galės pateikti nuo 2013 metų sausio iki birželio. Į laisvas vietas prašymai bus priimami nuolat.

Darželių eilės bus sudaromos atsižvelgiant į prašyme nurodytus prioritetus bei pirmumo teisę suteikiančias priežastis. Prašyme bus galima nurodyti iki 5 pageidaujamų darželių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmumo teisė bus suteikiama vaikams iš šeimų, kuriose auga 3 ir daugiau vaikų, taip pat vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų, ar kurių vienas iš tėvų turi ne daugiau kaip 40 proc. darbingumo lygio. Pirmumo teisę turės vaikai, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią įstaigą bei įstaigos darbuotojų vaikai. Iki šiol socialiai remtinų šeimų vaikams buvusi pirmumo teisė nebus suteikiama.

Pirmumo teisė suteikiama tik tuo atveju, jeigu vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra teritorijoje, kuriai priskirtas darželis.

Jau pateikę prašymus tėvai, norintys, kad jų vaikai pradėtų lankyti darželį nuo 2013 ir vėlesnių metų, nuo kitų metų sausio turės atnaujinti savo prašymą ir surašyti pageidaujamus lankyti darželius prioriteto tvarka. Prašymo nepateikę tėvai galės jį užpildyti nuo kitų metų sausio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų