REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 9 ir 10 d. nuo S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo kauniečiai turėtų pajusti žemės drebėjimo bangas. Pirmąją dieną bus gausu motociklininkams skirtų sporto varžybų ir parodomųjų programų – tą atspindi ir pirmoji fiestos pavadinimo „Bike Show Millenium“ dalis, na o antrąją dieną „Auto Show“ programa bus skirtą automobilių mėgėjams. Per dvi renginių dienas turėtų pasirodyti apie 450 dalyvių iš daugiau kaip 17 pasaulio šalių. Veiks atrakcionų parkas, „aistrų plovykla“, kurioje seksualios merginos pirmąją dieną plaus motociklus, o antrąją – automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Likus keletui dienų prieš didžiausią metų motociklų ir automobilių gerbėjams skirtą renginį šalyje, Balsas.lt redakcijoje lankėsi pagrindinis jos organizatorius Julius Urbaitis. Anot prisiekusio baikerio, nuo pat pirmųjų reginių buvo orientuojamasi į galimybes sudominti jaunimą, akcentuojami sporto renginiai, stengiamasi ieškoti daugiau galimybių edukacinei veiklai. „Norisi kuo daugiau jaunų žmonių ištraukti į garažus arba įtraukti į sporto arenas. Kaip rodo praktika ‒ tie, kurie užsiima kažkokia sportine veikla, gatvėje ant vieno rato nevažinėja“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

Pirmoji „Bike Show Millenium“ diena gausi motociklų sporto varžybų. Kaip jums pavyko tiek daug skirtingų čempionatų dalyvių surinkti į vieną vietą?

Nuo pirmųjų renginių stengiausi organizuoti viską taip, kad vėliau iš to būtų galima gauti grąža. Visuomet stengiausi, kad sportininkai būtų pagerbti, kad būtų objektyvi kova, kokybiškas teisėjavimas ir būtent dėl tos didžiulės praktikos šiais metais išsiplėtėme tiek, kad greta FIA renginių taip pat turime ir Europos motokroso čempionatą, ko nėra buvę per visą Lietuvos istoriją. Supermotro varžybos, kurias plėtojome kartu su Ruslanu Bykovu iš Lietuvos čempionato peraugo į Baltijos šalių, vėliau į Rytų Baltijos šalių, o dabar tapo Skandinavijos šalių varžybų dalimi. Žmonėms, kurie čia atvažiuoja patinka turimos sąlygos, vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais renginys šimtu procentų apima visą motociklizmo temą, parodysime netgi žiedinių motociklų varžybų dalyvius. Tuo mes unikalūs turbūt ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje ‒ vienu metu dalyvaus visas motociklų judėjimas, pradedant baikeriais ir žmonėmis, kurie keliauja po pasaulį enduro klasės modeliais ir baigiant visomis sporto šakomis. Rengiamas ir motorolerių žiedinių lenktynių etapas, kurio metu jaunimas varžosi tarpusavyje. Šiais metais bus kaip niekada daug triukus atliekančių motociklininkų. Jei anksčiau pakviestos pasaulinės žvaigždės tik parodydavo parodomąją programą, tai dabar jau ne pirmus metus organizuojame čempionatus „Millenium“ taurei laimėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas dalykas – tai, kad Kaunas ir visas šis kraštas nežinojo, kas tai yra motobolas. Šiais metais mes suorganizavome tokias varžybas, kurias aš neoficialiai įvardinu kaip demokratijos susirėmimą su diktatūra. Iš tiesų jose varžysis Lietuva ir Baltarusija. Tai tikrai įdomus sportas, tarkime, Žemaitijoje yra dvi komandos ir mes norime parodyti, koks jose verda azartas.

----

Anot J. Urbaičio kiekvienas į renginį atvykęs dalyvis prie vartų gaus žemėlapį, pagal kurį galės orientuotis, kurių varžybų kryptimis jam įdomiau būtų sukti. Supermoto važiavimai aefektingai atrodo dėl to, kad nuo žvyro ant asfalto dangos atvažiavę motociklai slysta šonu, enduro motokroso varžybose per keturias valandas šešių kilometrų trasoje dalyviai stengsis nuvažiuoti kuo daugiau ratų, taip pat bus galima stebėti motorolerių vairuotojų akrobatinius pasirodymus. Vakare publikos laukia įspūdingas gyvo garso koncertas, o 12 val. viską vainikuos įspūdingas fejerverkas.

REKLAMA

Sekmadienį „Bike Show“ teoritorija pavirs į „Motoshow“ renginio vietą. Vienoje vietoje bus galima pamatyti retus klasikinius automobilius, taip pat greta savo produkciją demonstruos gamintojų atstovai, bus organizuojami bandomieji važiavimai. Efektingai turėtų atrodyti žoliapjovių lenktynės, taip pat organizuojamas greitaeigis sinchroninis automobilių slalomas, kurio metu du skirtingų markių modeliai grumsis tarpusavyje, vėliau į kovą stos ir profesionalai su sportiniai automobiliais. Rengiamos ir automobilių kaskadininkų varžybos, o apie 17 val. bus bandoma užfiksuoti didžiausio skaičiaus automobilių ir motociklų vienų metu „svilinančių“ Lietuvos rekordo.

REKLAMA

Ar pasiteisino per pastaruosius metus įsitvirtinusi praktika „Bike Show Millenium“ pratęsti per visą savaitgalį. Ar nesvarstėte šiais metais daryti trumpesnio, tačiau labiau koncentruoto renginio?

To būtų neįmanoma padaryti laiko atžvilgiu, kadangi varžybų organizuojame daug, o kai kurios iš jų truks labai ilgai. Pavyzdžiui, Europos motokroso čempionatas prasidės 10 val. ryte ir baigsis 18 val. vakaro, o tarkime enduro krosas truks keturias valandas. Norime, kad žmonės spėtų pamatyti visko nors šiek tiek, nors ir taip renginiai jau persidengia. Planuose yra festivalio pratęsimas iki trijų dienų, pradedant nuo penktadienio. Pirmą kartą iš Laisvės alėjos kraustomės į oro uostą ir mums tai yra didžiulis išbandymas su tenkančia atitinkama atsakomybe, žiūrėsime, ar sprendimas pasiteisins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienais metais „Bike Show“ savaitgalio metu publika gali grožėtis įspūdingiausiais naujais motociklais ir automobiliais. Galbūt galite išduoti, kokie įdomiausi, egzotiškiausi klasikiniai, nauji ar perdaryti modeliai bus rodomi šiais metais?

Galiu pasakyti tik tiek, kad visi ruošiasi, tačiau slapukauja. Juk iš lankytojams geriau vieną kartą pamatyti negu keletą kartų išgirst. Grožis ir su juo susiję sąvokos publikos gretose yra suprantamos labai skirtingai – vieniems „tiuningas“ labai patinka, kiti sako, kad tai nereikalingas lėšų švaistymas. Aš kreipiu dėmesį į tai, kiek žmogus praleido prie savo automobilio laiko, kiek į jį investavo, kiek turėjo fantazijos, mane žavi pats procesas. Žmonės ten matys viską, visą metamorfozę – nuo prieškarinės technikos iki naujų automobilių, bus ir karinės technikos bei sportinių bolidų. Jei esi tam tikros srities specialistas, galėsi pasitenkinti tik savo tuo siauru akiračiu.

REKLAMA

Jūs taip pat turite įspūdingą motociklų kolekciją. Galbūt per metus ją papildė koks nors įdomus naujas egzempliorius?

Manau, kad kol kas pakanka, juolab, kad ir garažas nėra guminis. Dėl užimtumo, turimo verslo ir kitų aspektų nebelieka tiek laiko, kurį galėčiau skirti pomėgiams. Norint kažką pasiekti reikia labai daug dirbti, todėl malonumams lieka tik laisvalaikio trupiniai. Užtenka to, ką turiu, o turiu viską, ko reikia. Savo laiko man teko ir G klasės „Mercedes-Benz“, kuris kai kam atrodė baisus, o kuomet aš suabejojau, parduodantis vokietis sakė, kad jei kažkas šaipysis ar juoksis, priverk juo prie automobilio priekio, patapšnok ženkliuką ir sakyk: „aš pasitikiu šituo prekės ženklu“. Aš pasitikiu visai turimais prekės ženklais, o kadangi visko turėti neįmanoma, tam tikrai gyvenimo etapais tenka eiti į vieną pusę arba į kitą.

REKLAMA

Po praėjusių metų Egidijaus Dragūno pasisvaidymo mikrofonais nuo scenos Jurijui Smoriginui reikės kaip reikiant pasistengti norint atkreipti į save žiniasklaidos dėmesį. Ar nemanote, kad šiais metais publika taip pat tikisi skandalo?

Nemanau, kad tikisi. Šiaip mes ilgą laiką bendradarbiavome su Vytautu Šapranausku, tačiau jam tenka dalyvauti svarbiose vestuvėse. Aš kaip renginio organizatorius nesivaikau vieno ar kito formato, tačiau Jurijaus Smorigino pasakymas, kad jis yra Šančių „bachūras“ man patinka, kadangi Šančių vyrai visuomet buvo santūrūs, tvirti. Čia ne bušido turnyras ir mums visai nereikia provokacijų, nes visi ateina smagiai praleisti laiką. Tai yra naujas iššūkis J. Smoriginui, naujas jo amplua, tačiau negalima vertinti visko pagal vieną klišę. Jeigu žmogus eteryje elgiasi vienaip, nereiškia, kad jis toks ir yra, tai reiškia, kad toks laidos scenarijus. Kartais žmonės to nesuvokia ir vaizdą televizijoje priima kaip gyvenimo taisyklę. Televizijai reikia skandalų, reitingų, todėl ten viskas sukuriama dirbtinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų