REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Marijampolėje, Sūduva Motorsport kartodrome vyko III-sis „Artkart“ čempionato etapas. III-e etape startavo 4 klasės: „Honda“, „Art120 Light“, „Art120 Heavy“ ir „Championkart“. Dalyvavo 7 komandos ir 40 sportininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį per važiavimus oras nebuvo palankus geroms lenktynėms. Tačiau azarto ir motyvacijos gerai pasirodyti tikrai netrūko. Oro sąlygos buvo permainingos, treniruotės vyko ant šiek tiek šlapios dangos, tačiau vėliau ėmė vis smarkiau lyti, didėjo vėjo gūsiai ir sekantys oficialūs važiavimai jau buvo ant labai šlapios trasos. Čia lenktynininkai turėjo rodyti protingą važiavimą ir kantrybę. Galingesnėse klasėse netrūko didelio greičio, šioje naujos konfigūracijos trasoje.

REKLAMA

„Honda“ klasėje buvo ypač įdomus pirmasis važiavimas. Čia netrūko didelio noro parodyti ką sugebi ir kuo greičiau lenkti ir veržtis į priekį. „A&M Rotena Racing Team“ komandos narė Paulė Jančiauskaitė (Nr. 69), savo pirmojo starto šiame čempionate metu jau norėjo įrodyti esanti stipri ir kovoti dėl aukštesnių vietų. Tačiau nors jos važiavimas ir buvo efektingas, tačiau ji pernelyg agresyviai bandė kovoti su lenktynininkais ir to pasėkoje jai buvo skirta +10 sek. bauda. Reikėtų pažymėti Domo Urbonavičiaus (Nr. 2, „Artkart“) brandų važiavimą. Kvalifikacijoje greičiausias buvo Kristupas Žukauskas (Nr.7, „Artkart“). Tačiau užtikrintai I-ą važiavimą laimėjo, Marius Povilaitis (Nr.90, LMITKC). II-me važiavime dėl prizinių vietų kovojo keli lenktynininkai ir jau pirmajame rate po lenkimų, lyderiai nebeužleido iškovotų vietų. Čia I-ą vietą iškovojo kaunietis Andrius Grigaitis (Nr.22, Petrašiūnai), II-ą - Marius Povilaitis (Nr.90, LMITKC), o II-ą - Paulius Židoveinis (Nr.28, LMITKC).

REKLAMA
REKLAMA

„Art120 Light“ klasėje kvalifikacijoje, esant šlapiai trasos dangai, greičiausiai ratą įveikė Jonas Kaminskas (Nr.39, „One Racing“) per 51.398 sek. Nors Jonas važiavimų metu nebuvo greičiausias trasoje, tačiau visuose etapuose jis užtikrintai važiavo priekyje ir laimėjo šį etapą, užimdamas I-ą vietą. Gedminas Tumaševičius (Nr.42, „RKV Racing“) šiame etape užėmė II-ą vietą. III-as - Julius Gudelis (Nr.8, LMITKC).

„Art120 Heavy“ klasė tokiomis oro sąlygomis važiavo gerai. Light ir Heavy klasės startuoja tuose pačiuose važiavimuose, todėl ant šlapios dangos Heavy klasės nustatytas minimalus didesnis leistinas svoris turėjo įtakos ir ko pasėkoje Light klasės lenktynininkai įsimaišė į tarp lyderių ne tik važiavimuose, bet ir kvalifikacijoje. „Art120 Heavy“ kvalifikaciją laimėjo Ramūnas Prūsaitis (Nr.26, „Artkart“), jo laikas buvo 51,984 sek. Tai buvo II-as geriausias laikas iš abiejų „Art-120“ klasių. Visuose važiavimuose Ramūnas važiavo tarp lyderių ir savo klasėje užtikrintai užėmė I-ą vietą. Nors Rytis Reinys (Nr.12, „Artkart“) I-e važiavime nebuvo tarp lyderiaujančių savo klasėje, tačiau važiavime sugebėjo atsitiesti ir užimti aukštą II-ą vietą. III-ą vietą užėmė Darius Maciulevičius (Nr.13, „Artkart“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Championkart“ klasėje vyko įdomi ir permaininga kova tarp lyderių. Kvalifikacijoje greičiausias buvo Robertas Kupčikas (Nr.37, „One Racing“)- 34.665 sek. jis greitesnis už Marijų Gabrijolavičių (Nr.24, Artkart) buvo tik 0,001 sekundės, kurio rezultatas buvo 34.666 sek. Įdomu tai, jog abu kvalifikacijos lyderiai geriausią laiką parodė tame pačiame 5-e rate. Tačiau I-e važiavime geriau pasirodė Marijus Gabrijolavičius ir jį laimėjo. II-e važiavime Marijus Gabrijolavičius (Nr.24, „Artkart“) važiavo užtikrintai ir laimėjo I-ą vietą. II-as buvo Robertas Kupčikas (Nr.37, „One Racing“). Kova vyko dėl III-sios vietos, finaliniame važiavime Almantas Sadauskas (Nr.77, „Artkart“) tik paskutiniuose ratuose aplenkė priešininką ir laimėjo III-ą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų