REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone, prie Parudaminio kaimo geležinkelio sustojimo, tragiškai žuvusio 25-erių vyro mirtį lėmė itin nedėkingai susiklosčiusios aplinkybės. Kol vienas neblaivus draugas šlapinosi, Romanas Gaidulevičius prisėdo ant geležinkelio bėgių ir akimirksniu užsnūdo. O po kelių akimirkų jo nepažadino nei įspėjamasis garso signalas, nei draugo šūksniai...

REKLAMA
REKLAMA

Pritrūko degtinės

Nelaimės aplinkybes iki šiol tiria policijos pareigūnai. Iš pradžių tvirtinta, kad vyras dėl nesuprantamų priežasčių atsiliko nuo draugų kompanijos ir tiesiog užmigo ant geležinkelio bėgių.

REKLAMA

Vėliau Balsas.lt pavyko sužinoti, kad iš tikrųjų nelaimės vietoje buvo tik du asmenys. Likusieji išgertuvių dalyviai buvo likę namuose. Tuo tarpu R. Gaidulevičius su draugu išsiruošė papildyti šventės „atsargų“. Anot policijos, jie išėjo pirkti degtinės. Netoli pervažos kartu su Romanu žingsniavęs draugas paėjėjo atokiau, kad galėtų atlikti gamtinius reikalus.

Atsigręžęs vyras pamatė, kad Romanas sėdi ant geležinkelio bėgių. Netrukus jis išgirdo atvažiuojantį traukinį. Kaip pasakojo vienintelis įvykio liudininkas, jis šaukė Romaną vardu, bet šis neišgirdo. O netrukus traukinys jau nubloškė ir mirtinai traumavo 25-erių draugą.

REKLAMA
REKLAMA

Policija dar negali pasakyti, kas lėmė, jog traukinio mašinisto įspėjamojo garso signalo neišgirdusį vyrą pasitiktų tokia žiauri lemtis. Įtariama, kad tragiška mirtis ištiko dėl per didelio išgerto alkoholio kiekio. Bet šią aplinkybę dar patikslins skrodimą atliksiantys medikai. Jų išvadų gali tekti palaukti keletą dienų.

Turėjo žmoną ir dukrą

Balsas.lt primena, kad skaudi nelaimė įvyko vėlyvą sekmadienio vakarą, apie 22.30 val. Krovininis traukinys, vykęs maršrutu Lyda-Vaidotai, kliudė ir mirtinai sužalojo ant bėgių sėdėjusį 25-erių R. Gaidulevičių. Jaunas vyras, anot 38-erių mašinisto A. Š., visiškai nereagavo į perspėjimus apie artėjantį traukinį. O sustabdyti tokios transporto priemonės per itin trumpą laiką buvo tiesiog neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis Balsas.lt patvirtino, kad yra įtarimų, jog žuvęs vyras galėjo būti visiškai girtas. „Jis buvo su kompanija. Įvykis traktuojamas kaip nelaimingas atsitikimas. Nėra jokių duomenų ir pagrindo manyti, kad jaunas žmogus ketino nusižudyti“, - pasakojo J. Kuzmickis.

R. Gadulevičius, anot pareigūno, policijai anksčiau nebuvo žinomas: „Tokia jau ta jaunimo „ilsėjimosi“ kultūra. Tačiau žuvusiojo draugai nesivoliojo ant žemės. Nepažeidinėjo įstatymų, todėl policijos pareigūnai netikrino jų girtumo. Ši nelaimė Vilniaus rajone yra pirmoji.“

REKLAMA

Parudaminio kaimo seniūnaitis Pavelas Č. Balsas.lt pasakojo, kad 25-erių vyras turėjo žmoną ir vos 3 metų dukrytę: „Mano žiniomis, jis gyveno ne su tėvais. Be to, mėgo išgerti.“

Pagirių seniūnijos (kurioje gyveno žuvęs vyras) darbuotojai pasakojo, kad šiandien į juos kreipėsi R. Gaidulevičiaus motina: „Žuvusiojo mama skambino ir klausė, ar galėsime padėti finansiškai. Ji prašė pinigų, kad galėtų palaidoti sūnų.“

Seniūnijos atstovai negalėjo patvirtinti dėl R. Gadulevičiaus šeiminės padėties. Tik iš gandų prasitarta, kad vyras lyg ir buvo išsiskyręs su žmona. O apie mažametę dukrą seniūnijoje iš viso jokios informacijos nepateikta. „Gal santuoka nebuvo tinkamai deklaruota. Sunku pasakyti“, - nukirto Pagirių seniūnijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų