REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė TEO pranešė smulkiojo ir vidutinio dydžio įmonėms pradėjusi teikti paslaugą „Saugykla verslui“. Ją užsisakę klientai galės saugiame duomenų centre laikyti iki 1 terabaito duomenų, o dokumentai bus pasiekiami iš visur, kur yra interneto ryšys.

REKLAMA
REKLAMA

TEO atlikti tyrimai rodo, kad net 14 proc. smulkiųjų ir vidutinio dydžio bendrovių Lietuvoje yra praradusios svarbių duomenų. Tačiau vos 47 proc. apklaustųjų teigė svarbius dokumentus ir duomenis laikantys kompiuterinėse laikmenose, kompaktinėse CD bei DVD plokštelėse ar atmintukuose, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad naujoji TEO paslauga „Saugykla verslui“ sukurta taip, kad ją užsisakiusioms bendrovėms suteikiama galimybė saugiai įkelti ir laikyti duomenis Švedijoje esančiame duomenų centre, priklausančiame telekomunikacijų bendrovei „TeliaSonera“. Pasak TEO atstovų, „Saugykla verslui“ naudotis itin paprasta – į kompiuterį įdiegus programą, ji automatiškai kuria pasirinktuose kataloguose esančių failų atsargines kopijas. Norimus dokumentus klientai gali į saugyklą įkelti ir patys.

REKLAMA
REKLAMA

Saugykloje esantys duomenys pasiekiami prisijungus per tam tikrą interneto svetainę. Čia klientai gali peržiūrėti ar redaguoti norimus failus, atsisiųsti juos į savo kompiuterį, išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį. Naudojantis šviesolaidiniu internetu, 10 megabaitų dydžio failas į saugyklą gali būti įkeliamas vos per 20 s, o atsisiunčiamas per 8 sekundes.

Naujoji paslauga leidžia ir apskritai nebelaikyti svarbiausių ar itin konfidencialių įmonės dokumentų kompiuteriuose, kurie gali būti pavogti ar sugadinti. Taip vartotojai bus tikri, kad konfidenciali informacija nepateks į netinkamas rankas, sakoma pranešime.

Paslaugą „Saugykla verslui“ užsisakiusioms bendrovėms suteikiamas 1 terabaitas duomenų disko talpos. Tai leidžia vartotojams saugoti iki 20 mln. tekstinių failų arba, pavyzdžiui, 50 tūkst. nedidelių vaizdo įrašų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų