REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Mykolo Romerio universitete (MRU) prasidės antrosios laidos jungtinės tarptautinės magistrantūros studijų programos „Lyginamoji socialinė politika ir gerovė“ studentų baigiamųjų darbų gynimas. Šią studijų programą sėkmingai baigusiems studentams bus suteikiamas tarptautinis net trijų valstybių – Lietuvos, Suomijos ir Austrijos – universitetų diplomas.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjome galimybę lyginti skirtingas socialinės politikos sistemas, išklausyti įvairias nuomones, pažvelgti į problemas įvairiapusiškai. Nuo lietuviškų studijų šios išsiskyrė dideliu savarankiškumu. Daug dirbome individualiai, diskutavome įvairiais klausimais, o prireikus profesionalios pagalbos jos visada sulaukdavome iš dėstytojų“, – tarptautinių studijų ir jų suteikiamos patirties privalumus vardina viena iš penkių pirmadienį baigiamąjį darbą besiginsiančių magistrančių Monika Misiukaitė.

REKLAMA

Programą parengė ir vykdo MRU Socialinės politikos fakulteto Socialinės politikos katedra kartu su užsienio partneriais – Tamperės universitetu (Suomija) ir Linco Johano Keplerio universitetu (Austrija). Gynimo komisijos darbe dalyvaus  Tamperės universiteto profesorius  Pertti Koistinen.

Jungtinė magistrantūros studijų programa „Lyginamoji socialinė politika ir gerovė“ pradėta vykdyti 2008-2009 mokslo metais.  2010/2011 studijų metais šioje programoje studijuoja jau antroji  studentų  iš Lietuvos, Austrijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Čekijos Respublikos, Rusijos ir kitų šalių laida. Šiais metais taip pat vyks  studentų priėmimas į trečiąją laidą.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinės studijos išskirtinės ir tuo, kad viskas joje dėstoma užsienio kalba.

„Iš pradžių jaučiau anglų kalbos žinių stygių, bet dabar galiu pasakyti, kad mes ją mokame ne prasčiau nei kitų šalių studentai. Dinamiškumas, tarptautiškumas, kokybė – tai yra svarbiausia, ką gali suteikti ši programa įgyvendinant tiek individualius, tiek profesinius poreikius“, – teigia M. Misiukaitė.

Pirmasis programos paskaitų ciklas 2010 buvo organizuotas Mykolo Romerio universitete, vėliau intensyvūs kursai vyko Suomijos, po to persikėlė ir į Austrijos universitetus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingai baigiamuosius darbūs apsigynę magistrantai gaus trijų universitetų – MRU, Linco Johano Keplerio ir Tamperės - rektorių pasirašytus jungtinių studijų diplomus.

Giedrė Blažytė, viena pirmosios tokios MRU laidos magistrių, kuriai 2010 m. rugsėjo 1-ąją iškilmingai buvo įteiktas trijų rektorių patvirtintas jungtinių studijų diplomas pastebi, kad baigti tokią programą didžiulis privalumas.

„Juk tai reiškia ir puikų užsienio kalbų mokėjimą, ir visapusišką patirtį, ir geras profesines žinias“, - sako G. Blažytė.

REKLAMA

Artimiausioje ateityje visas MRU magistrantūros studijų programas planuojama paversti jungtinėmis. Šiuo metu magistratams be „Lyginamosios socialinės politikos ir gerovės“ dar siūloma „Europos Sąjungos teisė ir valdymas“ jungtinė tarptautinė programa su Bordeaux IV (Monteskje) universitetu (Prancūzija) ir Tarptautinės teisės programa su Gento universitetu (Belgija).

MRU būsimiems bakalaurams šiais mokslo metais siūloma unikali galimybė studijuoti ir įgyti dvigubą diplomą kartu su Pietų Korėjos Ajou universitetu, pasirenkant Verslo informatikos arba Organizacijų vadybos bakalauro studijas.

Universitete taip pat intensyviai rengiamos tokios programos kaip Klimato kaitos valdymas (kartu su Švedijos Lundo universitetu); Viešasis valdymas (kartu su Olandijos Radboun universiteto Nijmegene Vadybos mokykla); Žmogiškųjų išteklių valdymas (kartu su Žilinos universitetu (Slovakija) ir Nijmegeno universitetu (Olandija); ES projektų valdymas (kartu su Sveikatos ir teisės universitetu (Lilis II, Prancūzija); Europos ekonomika: bendradarbiavimas per sieną (kartu su Maskvos valstybiniu Lomonosovo universitetu (Rusija) ir Torūnės aukštąja bankininkystės mokykla (Lenkija); Verslo informatika (kartu su Portugalijos Fernando Pessoa universitetu);  Socialinės technologijos (kartu su Portugalijos Santaremo universitetu); Socialinis darbas su vaikais ir jaunimu (kartu su Porto universitetu (Portugalija), Rygos Stardinos universitetu (Latvija), Prešov universitetu (Slovakija); Darbo ir organizacinė psichologija (kartu su Talino technologijos universitetu (Estija) bei kitos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų