REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Netoli nuo Vilniaus šurmulio, ant Neries kranto įsikūrusioje sodyboje, prie vaišių stalo sukvietė linksma, netrukus pasirodysiančio televizijos serialo „Namai, kur širdis“, aktorių komanda. Larisa Kalpokaitė, Jūratė Vilūnaitė, Algirdas Paulavičius, Giedrius Arbačiauskas, Milė Šablauskaitė, Jurgis Damaševičius, Lina Budzeikaitė ir kiti aktoriai bei Vokiečių aviganis Varis svečius pasitiko gausiomis kaimiškomis vaišėmis ir gera nuotaika.

Netoli nuo Vilniaus šurmulio, ant Neries kranto įsikūrusioje sodyboje, prie vaišių stalo sukvietė linksma, netrukus pasirodysiančio televizijos serialo „Namai, kur širdis“, aktorių komanda. Larisa Kalpokaitė, Jūratė Vilūnaitė, Algirdas Paulavičius, Giedrius Arbačiauskas, Milė Šablauskaitė, Jurgis Damaševičius, Lina Budzeikaitė ir kiti aktoriai bei Vokiečių aviganis Varis svečius pasitiko gausiomis kaimiškomis vaišėmis ir gera nuotaika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Serialo, kuris televizijos ekranuose pasirodys jau birželio 4 dieną, pristatymo popietę Andrijauskų sodyboje buvo surengtos varžytuvės, kuriose dvi aktorių komandos paruošė šaltibarščius pagal savo receptą. L. Kalpokaitės ir M. Šablauskaitės vadovaujamų komandų pagamintus šaltibarščius ragavo svečiai ir bandė nustatyi, kurie gi iš jų skanesni. Aktorė L. Kalpokaitė savo receptu sutiko pasidalinti ir su Balsas.lt skaitytojais.

REKLAMA

Aktorė sako, kad visa jos skaniųjų šaltibarščių paslaptis yra pačios marinuoti burokėliai. Jų ji gauna iš giminių, kurie patys juos augina ir su jos šeima pasidalina.

Jums reikės:

Rūgpienio, pieno, grietinės, marinuotų burokėlių, agurkų, svogūnų laiškų, daug krapų, druskos.

Pirmiausia reikia paruošti burokėlius. Juos išverdame, nulupame ir supjaustome. Tada pamarinuojame su šviežiomis antaninių (būtinai!) obuolių sultimis.

REKLAMA
REKLAMA

Paskui tiesiog sumaišome visus ingredientus. Kai kurie žalumynus ir agurkus prieš sumaišant su rūgpieniu sutrina, tačiau Larisa sako, kad  tai visai nebūtina.

„Vyro mama taip darydavo, ir agurkėlius su tarka smulkiai sutarkuodavo. Bet man atrodo - o kam? Dantis turi, viskas susimaišys burnoje“, - juokiasi aktorė. Sako anksčiau taip darydavusi, kai gamindavo vyro Jono tėvams, kad būtų lengviau sukramtyti. „Ir agurką nulupdavau, bet dabar tai kam jį lupti, jei jis - tiesiai iš lysvės?“, - sako Larisa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų