REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos, Estijos ir Lietuvos studentų atstovai renkasi aptarti aukštojo mokslo kokybės klausimus ir spręsti akademinio nesąžiningumo problemą. Penktadienį Vilniuje prasideda tris dienas truksiantis Baltijos šalių studentų sąjungų (Baltic Organisational Meeting - BOM) susitikimas.

REKLAMA
REKLAMA

Studentai dalysis patirtimi ir įžvalgomis, kaip jų aplinkoje skatinamas akademinis sąžiningumas, aptars vidines ir išorines aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo sistemas.

REKLAMA

Susitikimo metu bus pristatyti trečiadienį Vilniuje vykusios Lietuvos studentų sąjungos konferencijos „Akademinis sąžiningumas ir aukštojo mokslo vertė Lietuvoje“ rezultatai.

Anot Studentų sąjungos viceprezidento Maksimo Milto, iš kaimyninių šalių studentų atstovų taip pat tikimasi sužinoti teigiamų pavyzdžių ir pasisemti idėjų, kaip efektyviau skatinti akademinį sąžiningumą Lietuvoje.

„Šis BOM susitikimas organizuojamas pirmąkart po 2003-iųjų. Netrumpos pauzės metu BOM narės pasiekė didesnio kryptingumo ir brandos savo veikloje, ėmė daug aktyviau dalyvauti Europos studentų sąjungos veikloje. Tad šiandien Vilniuje prasidedantis susitikimas reikšmingas ne tik puoselėjant kaimyninių šalių studentijos draugystę, bet ir ugdant stipresnį studentų interesų atstovavimą nacionaliniu bei tarptautiniu lygmeniu“, - sako M.Milto.

REKLAMA
REKLAMA

Prie BOM susitikimo organizavimo prisidedančios Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) prezidentas Vilius Morkūnas teigia, kad šiandien yra žengiamas svarbus žingsnis pradedant aktyvesnį bendradarbiavimą su kaimyninėmis nacionalinėmis organizacijomis. Baltijos šalių studentai turi panašių problemų, todėl dalytis patirtimi, drauge spręsti iškilusias problemas yra itin svarbu", - sako V. Morkūnas.

BOM 1999-aisiais įkūrė Lietuvos studentų sąjunga kartu su Latvijos studentų sąjunga. Estijos studentų sąjungų asociacijų federacija prie šios organizacijos prisijungė 2003-iaisiais. Vėliau organizacijos-narės ėmė aktyviau dalyvauti platesnėje tarptautinėje arenoje, reguliarių Baltijos šalių studentų sąjungų susitikimų atsisakyta. Šis susitikimas Vilniuje - tai pirmas žingsnis BOM veiklos atnaujinimo ir glaudesnio bendradarbiavimo link stiprinant Baltijos šalių studentų atstovavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų