REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjo visus metus daugybės gerbėjų Europoje ir už jos ribų lauktas 57tasis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pirmajame pusfinalyje dėl dešimties bilietų į šeštadienį vyksiantį finalą kovos 18-os valstybių atstovai.

Prasidėjo visus metus daugybės gerbėjų Europoje ir už jos ribų lauktas 57tasis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pirmajame pusfinalyje dėl dešimties bilietų į šeštadienį vyksiantį finalą kovos 18-os valstybių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursas prasidėjo alternatyviu Juodkalnijos pasirodymu. Atlikėjas Rambo Amadeus su daina „Euro Neuro“ nenustebino vokaliniais sugebėjimais, greičiau išdėstė savo nuomonę tiesiog šnekėdamas. Islandijos pasirodymas buvo visiškai toks, kokio tikriausiai tikisi šio konkurso gerbėjai – lengva melodija, elegantiškas stilius. Tačiau nepranykti visų dalyvių būryje jiems bus sunku.

REKLAMA

Graikijos atlikėja dėmesį prikaustė seksualumu. Dainą „Aphrodziac“ atlikusi dainininkė Eleftheria tiesiog švytėjo scenoje ir, anot Dariaus Užkuraičio (etatinio šio konkurso komentatoriaus), ko gi daugiau reikia.

Latvija patraukė lengvai įsimenama melodija.

Albanijos atstovė Rona, dainuodama lyrišką ir dramatiška dainą, scenoje skendėjo raudonuose dūmuose. Jaudinančios dainos įspūdį sustiprino žinojimas, kad Albanija šiandien gedi – šalyje įvykusioje autobuso katastrofoje žuvo 12 žmonių. Dėl šios priežasties Albanijoje šis pusfinalis nėra transliuojamas.

REKLAMA
REKLAMA

Rumunija kaip ir paprastai išliko ugninga ir linksma. Scenoje pasirodė penki muzikantai–šokėjai, kurie talkino gražuolei dainininkei.

Šveicarija atstovauti šaliai ne pirmą kartą pasirenka roko muzikos atlikėjus. Taip pat šios šalies pasirodymai dažniausiai išsiskiria estetika ir išbaigtu stiliumi.

Belgijos atstovei koją gerokai pakišo jaudulys. Viena scenoje pasirodžiusi atlikėja atrodė kiek nykokai ir daina nesuskambėjo taip, kaip galėtų.

Suomija, nepabijojusi konkurse dalyvauti su daina, atliekama suomių kalba, pasirodė taip, kaip ir nacionalinėje atrankoje. Nors daina ir liūdna, žavi atlikėja užpildė pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Izraelio atstovai tikrai išsiskyrė iš kitų dalyvių. Bet ar šis išskirtinumas jiems išeis į naudą, nežinia. Pasirodymas tikrai nėra toks, kuris išjudina ar sujaudina, o tai juk pagrindiniais šio konkurso „varikliai“.

San Marinas pasirodė taip, kaip ir planavo, tačiau, kaip sakė ir pats Darius Užkuraitis – linksma daina, bet vargu, ar verta finalo.

Panašų įspūdį sukūrė it Kipro atstovai – linksma, smagi, bet ne itin įsimenanti daina.

Danijos atstovai dar prieš konkursą sakė, kad nori sukurti jaukų ir jausmingą pasirodymą. Po jų dainos galima teigti, kad jiems tai  pavyko – melodinga ir romantiška daina įstrigo, sukūrė atitinkamą nuotaiką.

REKLAMA

Tikriausiai labiausiai lauktas šio pusfinalio pasirodymas – „Buranovskyje babuški“ – nenuvylė. Šilta ir linksma daina, nuoširdžios močiučių šypsenos galėtų papirkti net didžiausius skeptikus. Planuotas pasirodymas pavyko, ar joms pasiseks patekti į finalą, paaiškės netrukus.

Austrija į sceną įsiveržė su neoninėmis šviesomis ir bandė sužavėti šokiais aplink stulpą. Tačiau tarp kitų atlikėjų jie neatrodė lyg būtų vieni iš lyderių.

Moldova nustebino vizualumu. Originalūs ir spalvingi kostiumai, dailios šokėjos ir teatrališka choreografija pritraukė dėmesį. Tačiau dainos tikriausiai niekas neprisimins jau po kelių minučių.

REKLAMA

Airijai atstovaujantys dvyniai Jedward surengė gyvą ir netikėtą pasirodymą, pasitelkdami fontaną, šviesas ir kitus efektus. Įdomu, ar brangiai kainavęs pasirodymas sulauks žiūrovų dėmesio.

Galų gale, atėjo metas vakaro kulminacijai — dešimties finalininkų paskelbimui. Taigi į finalą pateko:


  1. Rumunija

  2. Moldova

  3. Islandija

  4. Vengrija

  5. Danija

  6. Albanija

  7. Kipras

  8. Graikija

  9. Rusija

  10. Airija


Geriausius šio vakaro kūrinius rinko komisija ir žiūrovai. Tiesa, profesionalai savo verdiktą pareiškė dieną, vertindami vakar vėlų vakarą vykusios generalinės repeticijos pasirodymais. Kiekvienoje šalyje esančių penkių komisijos narių balsai buvo sumuojami su eterio metu gautais žiūrovų balsais ir taip gaunasi bendri tos šalies skiriami balai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį vakarą, be 18 pusfinalyje dalyvaujančių šalių, balsavimo teisę taip pat turi Azerbaidžanas, Italija ir Ispanija. Tai reiškia, kad Lietuvos žiūrovai prie šiandieninio rezultato prisidėti negali.

Pirmajame pusfinalyje pasirodė šie atlikėjai:

01. Juodkalnija – Rambo Amadeus „Euro Neuro“

02. Islandija – Greta Salome & Jonsi „Never Forget“

03. Graikija – Eleftheria Eleftheriou „Aphrodisiac“

04. Latvija – Anmary „Beautiful Song“

05. Albanija – Rona Nishliu „Suus“

06. Rumunija – Mandinga „Zaleilah“

07. Šveicarija – Sinplus „Unbreakable“

08. Belgija – Iris „Would You?“

09. Suomija – Pernilla „När jag blundar“

10. Izraelis – Izabo „Time“

11. San Marinas – Valentina Monetta „The Social Network Song“ (Oh Oh – Uh – Oh Oh)

12. Kipras – Ivi Adamou „La La Love“

13. Danija – Soluna Samay „Should've Known Better“

14. Rusija – Buranovskiye Babushki „Party For Everybody“

15. Vengrija – Compact „Disco Sounds Of Our Hearts“

16. Austrija – Trackshittaz „Woki Mit Deim Popo“

17. Moldova – Pasha Parfeny „Lăutar“

18. Airija – Jedward „Waterline“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų