REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studijų kokybės vertinimo centras akreditavo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto naują magistrantūros studijų programą „Baudžiamoji justicija“. Ji skirta tiek teisininko kvalifikacinį laipsnį jau turintiems universitetų Teisės fakultetų absolventams, tiek ir universitetuose įgijusiems teisės mokslų bakalauro laipsnį. Tai antroji magistrantūros studijų programa VU Teisės fakultete. Praėjusiais mokslo metais teisės magistro laipsnio siekiantys studentai pradėjo studijas pagal programą „Europos Sąjungos verslo teisė“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus universiteto Teisės fakultetas nuolat atnaujina savo studijų programas. Pastaruoju metu pastebėjome tam tikrą specializuotų aukšto kokybinio lygmens studijų trūkumą. Apie poreikį parengti aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinčius, aukščiausios kvalifikacijos baudžiamosios teisės specialistus ir vadovus kalba ir mūsų partneriai – advokatų kontoros, teisėsaugos institucijos, teismai. Tad manome, kad būtina atsižvelgti į kintančius rinkos poreikius ir pasiūlyti studentams tai, ko jiems trūksta“, - tvirtina Teisės fakulteto dekanas prof. Vytautas Nekrošius.

REKLAMA

Pusantrų metų trukmės Baudžiamosios justicijos magistro programoje studentai studijuos tarptautinę ir Europos Sąjungos baudžiamąją teisę, tarptautinę teisinę pagalbos baudžiamosiose bylose, baudžiamąją atsakomybę už atskiras nusikaltimų rūšis, nusikaltimų kvalifikavimą, įrodymus ir įrodinėjimą, kaltinimą ir gynybą, bausmių skyrimo problemas, konstitucinę jurisprudenciją baudžiamojoje justicijoje ir kitus dalykus.

REKLAMA
REKLAMA

Teorinės studijos su praktiniais užsiėmimais vyks du semestrus, o trečiąjį semestrą studentai rašys magistro darbą, atliks mokslinio tiriamojo darbo praktiką ir laikys baigiamąjį egzaminą.

Šias studijas baigusių teisininkų perspektyvos, Fakulteto vadovybės įsitikinimu, tikrai geros. Tokius aukštos kvalifikacijos teisininkus, įvaldžiusius ir savarankiškos mokslinės analizės įgūdžius, labai vertina darbdaviai, darbo rinkoje jiems atsiveria plačios galimybės. Tokie specialistai labai vertinami teismuose, prokuratūroje, policijoje ir kitose teisėsaugos institucijose, advokatūroje.

Priėmimas į VU Teisės fakulteto magistrantūros studijų programą „Baudžiamoji justicija“ prasidės 2012 m. birželio 1 d. bendrąja priėmimo tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų